De ce merita sa-ti promovezi afacerea pe Instagram?

BUCURESTI - 20 iulie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Tehnologie

De ce te-ar ajuta Instagram sa-ti cresti afacerea daca a fost creata ca o platforma de partajare a fotografiilor si interactiuni sociale? Ei bine, poate ca acesta a fost scopul sau initial dar, in prezent Instagram te poate ajuta sa-ti lansezi in forta un business si sa-ti atingi obiective curajoase de vanzari.

Promovare Instagram

Promovare Instagram

In acest moment, Instagram numara peste 1 miliard de utilizatori activi, iar numarul este in crestere. Acesta este un indiciu cheie pentru care merita sa iti canalizezi o parte din eforturile de crestere si dezvoltare spre Instagram.

In plus, Instagram are atat de mult succes gratie modului de prezentare a vizualurilor. Utilizatorii vor sa vada, sa auda, sa afle si sa cunoasca lucruri noi, insa timpul de care dispun este limitat, iar platformele traditionale de social media sunt consumatoare de timp. In schimb, Instagram promoveaza un tip de comunicare noua, cu un mesaj rapid si concis. De aceea, a devenit o comunitate online imensa si variata, cu un potential de marketing fara bariere.

Ce trebuie sa stii despre Instagram?

Exista atat de multe platforme de social media, dar Instagram are ceva aparte. Este considerata cea mai buna platforma de socializare pentru angajarea si conectarea utilizatorilor. Ofera o interfata vizuala intuitiva, simpla si extrem de captivanta pentru publicul internaut.

Potrivit celor de la Forrester, Instagram este regele retelelor de sociale, cu o rata de implicare (engagement rate) de 4.21%. Procentul este foarte mare, daca ne gandim ca Facebook si Twitter au impreuna o rata de engagement de doar 0.10.

De ce sa te promovezi pe Instagram?

-Numarul utilizatorilor este imens si creste in fiecare zi.

-Instagram si Facebook sunt doua platforme conectate intre ele. Prin urmare, este mai usor sa-ti targetezi publicul in functie de datele din Facebook. Toate actiunile de bugetare si planificare, configurarea si crearea reclamelor, se realizeaza prin Facebook. Prin urmare, nu esti nevoit sa incepi de la 0 cu Instagram, daca ai deja un cont de Facebook pentru marketing si ad-uri platite.

-Ad-urile de pe Instagram nu sunt intruzive si nu deranjeaza publicul asa cum se intampla deseori pe alte platforme de socializare.

-Instagram masoara succesul campaniilor de marketing in functie de awareness, reach si recall, nu pe like-uri, comentarii, numarul urmaritorilor.

-Majoritatea utilizatorilor folosesc smartphone-urile pentru diferite activitati cotidiene (emailuri, stiri, socializare) si isi pot posta cu usurinta povestile pe Instagram. Multi utilizatori au deja smartphone-uri dotate cu webcam-uri inalt calitative, ce le permit sa realizeze materiale frumoase ce pot fi imediat urcate pe Instagram. Oricine poate face poze frumoase, iar Instagram este un canal perfect pentru acest tip de media.

-In termeni de rentabilitate si costuri, Instagram ofera cele mai bune rezultate. Este eficient si necesita mai putine costuri in comparatie cu alte canale de marketing online.

Cum iti poti promova afacerea pe Instagram?

In principiu, exista doua metode principale de publicitate pe Instagram:

-gratuita

-platita

1. Promovare gratuita pe Instagram

Orice afacere isi poate crea un cont de Instagram, inca din faza de lansare, fara sa plateasca nimic. Daca oferi produse, poti opta pentru integrarea Facebook si a Instagram, ca sa vinzi instantaneu. De asemenea, este gratuit sa postezi imagini si clipuri relevante pentru produsele, serviciile sau brandul tau online. In acest mod poti atrage mai multi adepti si potentiali clienti.

Totusi, pentru cele mai bune rezultate, ar trebui sa postezi imagini targetate, atractive si de buna calitate. De aceea, s-ar putea sa ajungi intr-un punct in care sa realizezi ca ai nevoie de un fotograf profesionist sau o agentie marketing digital.

2. Promovare platita pe Instagram

Cea mai profitabila metoda de a te promova pe Instagram este cea platita. Daca ai facut deja acest lucru pe Facebook, inseamna ca stii deja cum functioneaza anunturile platite.

Iata ce tipuri de anunturi poti posta pe Instagram si ce avantaje iti pot aduce. Sunt 3 optiuni principale.

- Instagram Photo Ads

Acest tip de promovare iti permite sa-ti promovezi produsele online, prin vizualuri atragatoare. Poti sa alegi sa te adresezi unui public mai larg sau utilizatorilor dintr-o anumita zona (oras).

- Instagram Video Ads

Aceasta este promovarea tip video, cu o durata de pana la 60 de secunde, ce iti ofera posibilitatea sa te adresezi unui anumit tip de public. Cu toate ca anunturile foto sunt cea mai buna alegere pentru promovarea pe Instagram, videoclipurile scurte pot fi foarte eficiente si pot deveni usor virale.

- Instagram Carousel Ads

Iata un tip special de promovare pe Instagram. In cazul unui carusel, utilizatorii au posibilitatea de a glisa vizualurile, pentru a accesa imagini suplimentare si pentru a ajunge rapid pe site-ul tau, cu scopul de a afla mai multe detalii despre anumite produse ori servicii. Campaniile tip carusel sunt eficiente pentru ca ofera utilizatorilor mai mult continut si informatii pretioase. Scopul principal aici este de a-i determina pe potentialii clienti sa acceseze site-ul, imediat ce le-ai atras atentia.

- Instagram Stories Ads

Iata o noua metoda de promovare pe Instagram, cu rezultate uimitoare de crestere brand awareness.

Concluzie

Instagram poate merge dincolo de partea vizuala. In afara de faptul ca poti expune fotografii atragatoare fanilor brandului tau, iti poti crea un profil social media care sa evidentieze misiunea si obiectivele afacerii, iti poti prezenta produsele, poti atrage clienti si-ti poti maximiza vanzarile. Chiar daca Instagram pare un instrument de marketing nesemnificativ, in realitate este foarte puternic si poate genera o schimbare majora pentru business-ul tau, in directia potrivita.

De ce sa-ti promovezi afacerea pe Instagram?

Deja cunosti raspunsul!

Te poti apropia mai mult de clientii si potentialii tai clienti. Poti sa-ti evidentiezi produsele si serviciile, pentru cresterea vizibilitatii brandului. Oportunitatile sunt imense. Ar trebui sa iei in considerare promovarea pe Instagram, indiferent de natura produsele sau serviciilor oferite, iar daca vrei sa bifezi cele mai bune rezultate, ia serios in considerare contractarea unei agentii de marketing digital.

Cu o experienta de peste 10 ani in peisajul online romanesc si o echipa de experti in Instagram Ads, Vivinet Agentie Digitala, te poate ajuta sa obtii maximum de beneficii din promovarea pe Instagram. Contacteaza-ne azi si povesteste-ne despre afacerea ta. Vom fi bucurosi sa te ascultam.