De ce să colaborezi cu un broker de asigurări?

BUCURESTI - 31 mai 2021

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate, Media / Publicitate

Atunci când urmează să închei o poliţă de asigurare ai mai multe opţiuni, poţi contacta societatea de asigurări direct sau poţi apela la un broker. Foarte multe persoane se întreabă de ce ar trebui să aleagă ultima variantă? Pentru că ultima variantă este cea care asigură cea mai mare flexibilitate şi un număr mare de opţiuni.

Broker

Broker

Ce este un broker de asigurări?

Un broker de asigurari reprezintă o persoană juridică autorizată care negociază în beneficiul clientului sau, indiferent dacă acesta este persoana juridică sau persoana fizică pentru a încheia poliţele şi contractele de asigurări. Brokerii au rolul de a oferi asistentă în fiecare etapă înainte de a încheia un contract de asigurare, în momentul în care trebuie să fie depuse dosarele pentru daune sau atunci când contractul este finalizat şi trebuie să fie reînnoit. Brokerul colaborează cu mai multe case de asigurări pentru a oferi cele mai importante avantaje clienţilor săi şi poate să ofere mai multe variante, cu preţuri şi beneficii variate astfel încât să se adreseze unui număr cât mai mare de clienţi.

Un broker asigură diversitate în oferta de poliţe

Aşa cum am spus şi mai sus, brokerii nu au oferte doar de la o singură companie ci de la mai multe. Prin urmare, documentarea şi cercetarea nu mai sunt activităţi pe care trebuie să le faci înainte de a selecta o asigurare potrivită pentru tine, deoarece brokerul este cel care se va ocupa şi de găsirea ofertei potrivite nevoilor pe care le ai. Tot ce va trebui să faci este să menţionezi ce nevoi reale ai şi ce riscuri îţi doreşti să acoperi, dar şi care este bugetul tău, astfel încât brokerul să vină cu oferta.

Mai multe asigurări în acelaşi loc

Chiar dacă preferi să îţi găseşti tu singur informaţiile de care ai nevoie şi consideri că nu ai nevoie de consultanţă specializată pentru asigurări, brokerul este cel care te va ajuta să închei mai multe poliţe din acelaşi loc. De cele mai multe ori o singură companie nu va avea oferta perfectă pentru tine şi este posibil să alegi RCA de la o companie şi CASCO de la alta. Acum nu mai trebuie să apelezi individual la fiecare companie de asigurări şi este suficient doar să apelezi la un broker de asigurări care te va ajuta cu siguranţă. 

Găsirea celor mai bune poliţe reprezintă doar un prim pas. Ulterior, va fi necesar să închei şi contractele aferente cu companiile de asigurări, care au de cele mai multe ori condiţii şi termene diferite. Dacă alegi să lucrezi cu un broker, vei avea doar un singur loc de contact şi brokerul va fi cel care centralizează contractele şi care se asigură că poliţa ta nu va expira. Brokerul te anunţă cu un interval prestabilit înainte ca poliţa de asigurare să expire astfel încât să nu fii luat prin surprindere. Poți verifica si singur când iti expira asigurarea RCA aici

Totodată, brokerul este şi cel care îţi oferă asistenţă atunci când ai nevoie de ajutor din partea asiguratorului şi mediază cu acesta astfel încât tu să primeşti toate serviciile pentru care ai plătit

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/de-ce-sa-colaborezi-cu-un-broker-de-asigurari