De ce si unde mi-am facut implant de sprancene. Romania vs Turcia

BUCURESTI - 3 decembrie 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Sprancenele au o functie estetica foarte importanta deoarece definesc conturul fetei, evidentiaza ochii si dau intensitate privirii.

Reconstructie sprancene

Reconstructie sprancene

Cea mai frecventa cauza care duce la subtierea sprancenelor este pensatul permanent pentru forma mai subtire, ceea ce s-a intamplat si in cazul meu, deoarece e important sa fii la moda, nu?

Cu timpul, sprancenele au oricum o densitate si o vitalitate mai scazute, astfel ca firele de par din aceasta zona nu mai cresc la fel ca inainte.

Fara o parte din sprancenele intiale, insuficient proiectate si discontinue, cu creioanele si machiajul ineficiente, am inceput sa caut varianta cea mai buna pentru a le reda forma si densitatea initiale.

Alegerea a fost una destul de dificila avand in vedere multimea de alternative: de la tratamente estetice precum microblading si dermo-pigmentare, la implant de sprancene , in tara sau in strainatate etc. Dupa lungi cautari, evaluari si consultari, am ales implantul de sprancene si am preferat o clinica din Romania care utilizeaza cea mai noua tehnologie in materie de transplant de par , tehnica Q-FUE.

De ce sa-ti faci un implant de sprancene?

In primul rand, pentru ca este singura varianta prin care se reda forma naturala a sprancenelor, apoi, pentru ca doar astfel se pot restabili permanent firele de par din aceasta zona, fara a mai mentiona ca este o metoda naturala, dureaza foarte putin si este nedureroasa.

Ce presupune operatia de transplant de par pentru sprancene?

Practic, transplantul de sprancene este o procedura pe care o realizeaza doar un medic specializat in chirurgie estetica. Acesta recolteaza manual foliculii de par dintr-o parte a scalpului, pe care ii implanteaza apoi in zona sprancenelor.

Faza cea mai importanta si provocatoare este cea referitoare la recrearea formei si la inciziile de pe arcul sprancenelor, care determina rezultatul final.

Procedura folosita cel mai frecvent este cea de extragere a unitatilor foliculare sau FUE. Unitatile foliculare sunt grupuri de 1 - 4 fire de par natural, extrase direct de pe scalp si transplantate in alta zona a corpului (exact ca in cazul implantului de par sau de barba).

Avantajele tehnicii Q-FUE

Tehnica Q-FUE folosita in clinica Dr. Felix Hair Implant este una avansata, o evolutie de la metoda clasica, cu diferenta ca suprafata donatoare (partea din spate a capului) este conservata foarte bine, neramanand deloc urme sau cicatrici, iar controlul asupra unghiului de inserare a grefelor de par este total, rezultatul avand un aspect natural.

Spre deosebire de parul capilar, parul sprancenelor creste in mai multe directii. Din acest motiv, procedura presupune un grad de dificultate crescut fata de alte tipuri de transplant de par. Si cum miza estetica e mare, medicii specializati in acest tip de procedura efectueaza ei insisi atent si riguros absolut toate etapele operatiei.

Ce durata are interventia si care este costul unui implant de sprancene?

In ceea ce priveste durata, aceasta depinde de tipul de interventie: pentru o reconstructie totala a sprancenei dureaza aproximativ 2-3 ore, in timp ce pentru o completare, poate fi vorba de doar 40-60 de minute.

Pretul unei astfel de interventii de reconstructie a sprancenelor este unul rezonabil, avand in vedere gradul de dificultate, intre 1500 si 2500 de euro, in functie de numarul firelor de par necesare.

De ce am ales sa fac implantul in Romania?

In cautarile mele pentru cea mai buna varianta, am luat in calcul doua aspecte foarte importante: unde si cine efectueaza procedura?

Unde?

Am gasit extrem de multe oferte pentru transplant de sprancene in alte tari, de exemplu Turcia fiind foarte activa in acest sens. Clinicile din Turcia ofera pachete destul de atragatoare care includ transferul de la si la aeroport, cazarea si procedurile medicale.

Am regasit in acelasi timp si marturii ale celor care au ales sa se opereze in clinici din Turcia, doar pentru ca au platit un pret mai mic. Iar rezultatele in unele cazuri erau infricosatoare, cel putin din punctul meu de vedere. Asa incat, am ales sa obtin un rezultat de calitate si de durata in Romania, decat sa ma expun unor riscuri inutile in afara tarii.

Cine?

Daca un transplant de sprancene nu este realizat corespunzator, rezultatele pot fi problematice si sprancenele pot avea un aspect total nefiresc.

Fiind deci o procedura estetica deosebita, este important sa fie efectuata de catre un medic specializat si care are si recomandari. In Romania exista chirurgi specializati in transplant de par, unii dintre ei renumiti chiar la nivel mondial (vezi cazul doctorului Felix Popescu, invitat sa prezinte rezultatele sale in materie de reconstructie capilara, tocmai la Hollywood, la congresul international al Societatii Internationale de Chirurgie pentru Restaurarea Parului).

De ce sa risc atunci sa fiu operata de catre un asistent (caci asa se poate intampla in anumite clinici din Turcia, unde nu exista reglementari foarte clare in acest sens si legea este permisiva cu cei care opereaza, desi nu au diploma) si sa raman cu rani, sau sa nu beneficiez de consultatie preliminara, de suport pe durata procesului si de ingrijire post-operatorie?

In cazul meu, in cadrul consultatiei am vazut fotografii ale unor cazuri anterioare, transplantul de sprancene a fost efectuat de catre un medic renumit de la clinica Dr. Felix Hair Implant, personalul mi-a inspirat incredere si mi-a oferit suport atat pe durata interventiei cat si dupa operatie.

Deci, sfatul meu este ca atunci cand alegeti un implant de sprancene, pretul ar trebui sa fie ultima preocupare, mai importante fiind pregatirea celui care o efectueaza si rezultatul obtinut.