Descopera la ce te poate ajuta o folie laminare

BUCURESTI - 16 februarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Printre cele mai interesante produse ce se folosesc pentru protectia hartiilor, documentelor, sau a diverselor articole din hartie, precum fotografiile este celebra folie de laminare, aceasta poate acoperi cu brio orice format uzual pentru a pastra pe o perioada extrem de lunga in conditii optime de siguranta si ferite de degradare si alte actiuni ale timpului cele mai importante obiecte pe care dumneavoastra le aveti.

Folie laminare

Folie laminare

Cele mai folosite dimensiuni pentru o folie laminare este cea A4 sau A3, folii ce se gasesc in mai multe tipuri de grosimi, denumite microni, iar mai utilizata este cea de 80 mic, deoarece are o grosime suficient de mare pentru a nu exista probleme atunci cand se foloseste intr-un laminator, in multe cazuri se intampla ca hartia din interior sa se increteasca din cauza slabei calitati a materialului sau a temperaturii care nu este setata in mod corespunzator in aparat.

De ce au foliile de laminare diferite grosimi ? Acest lucru se intampla pentru a putea avea o calitate mai buna a continutului, ceea ce se va reflecta si in durata de viata si utilizare a ceea ce doresti sa laminezi, cu cat aceasta are un gramaj mai mare, cu atat va fi mai durabila in timp, deci o investitie mai rentabila pe termen lung, chiar daca pretul poate sa difere si sa fie un factor determinant in alegerile pe care le faceti in acest sens.

Acestea se pot utiliza usor si pentru activitatile creative ale copiilor, se pot face diferite forme pe hartie colorata sau carton, iar ulterior se pot decupa cu ajutorul foarfecelor speciale sau a aparatelor ce indeplinesc aceasta functie precum trimmerele pentru taietura dreapta, ferma si precisa, pentru a avea parte de cele mai profesioniste lucrari pentru tine sau cei mici.

La ce alte lucruri se mai poate folosi folie de laminare ?

Trebuie sa tinem cont ca acestea au o intrebuintare larga, atat la birou, scoala sau chiar acasa poti opta pentru a utiliza astfel de produse, tot ce ai nevoie este sa achizitionati un aparat, daca nu aveti inca unul pentru ca, mai mult ca sigur veti gasi o multitudine de oportunitati pentru a utiliza foliile.

Meniurile restaurantelor adesea sunt plastefiate prin astfel de procedura, dupe ce ai printat o foaie colorata ce contine toate detaliile de care tu sau un client are nevoie pentru a furniza informatiile exhaustive ce te vor ajuta sa reamintesti anumite lucruri sau pur si simplu pentru a informa corect clientii, le poti inveli in astfel de foi laminate. Nu uita sa ai mereu la indemana un perforator cu o capacitate de perforare suficient de mare pentru a putea indosaria ulterior foile.

Poate nu intotdeauna ai hartie speciala pentru a printa fotografiile si cele mai frumoase momente pe care le-ai petrecut, dar printr-o simpla imprimanta color acestea sunt mult mai usor de redat pe format fizic, chiar daca hartia normala este una subtire si nu vor rezista pentru mult timp, poti sa folosesti un laminator pentru a le avea pentru un interval de timp indelungat.

Semnalistica SSM in cadrul companiilor si a depozitelor acestora se poate realiza cu ajutorul dat de folie laminare, acestea au ca scop atragerea atentiei asupra anumitor aspecte precum cele de PSI si folosesc drept indicatoare de ghidaj in anumite cazuri, de importanta majora, majoritatea semnelor ce se gasesc au o parte lucioasa, tocmai pentru a fi ferite de apa, praf sau diferite substante.

O grosime medie a acestora asigura o flexibilitate foarte buna, iar finisajul este clar fara imperfectiuni vizuale si durabil, ceea ce este cel mai benefic este faptul ca, acestea raman impermeabile si usor de sters astfel veti putea evidentia note importante cu markerul, iar ulterior le puteti sterge simplu cu o solutie eficienta.

Aceasta se poate achizitiona si in varianta adeziva, pe spate prezinta o folie suplimentara cu lipici ce se poate indeparta si aplica pe diverse suprafete curate, fara urme de praf sau impuritati, precum plasticul, metalul sau chiar si lemnul.

Este folia pentru laminare la cald un produs costisitor ?

Aceasta poate este cea mai comuna intrebare in randul consumatorilor ce nu stiu ce produse sa aleaga si care este valoarea reala a acestora, preturile pot sa difere ca la orice alt produs in functie de brandul pe care il alegem, iar in majoritatea cazurilor, unul cunoscut este mult mai scump. Factorul ce trebuie sa determine decizia de cumparare este dat de calitatea produselor, nu te uita doar la pret ci, la ceea ce ofera acesta, de exemplu poti cumpara o folie ce are doar 70 microni la un pret mai mic, dar risti ca la prima incercare de laminare materialul introdus sa se deterioreze din cauza faptului ca, grosimea este una foarte mica in comparatie cu necesitatile produsului.

In orice caz, preturile pentru produsele de calitate pornesc de la 29 lei in cazul celor A4 sau 60 lei in cazul celor mai mari A3, de aici pretul creste datorita micronilor, adica a grosimii suplimentare pe care o are fiecare folie. Raportat la numarul de bucati ce se gasesc pe pachete, 100, aceste preturi sunt unele mici si la indemana oricui.

Iata cateva aparate ce iti vor simplifica munca la birou sau acasa.

Iti poti organiza biroul in cel mai mic detaliu prin pastrarea documentelor si a accesoriilor in cele mai sigure conditii prin folosirea unor multitudini de produse ce te pot ajuta in acest sens. In oferta magazinelor de birotica puteti gasi aparate de birou complementare ce va vor simplufica foarte mult treburile pentru sarcinile ce le aveti in mod constant trasate sau apar pe parcursul unei zile inoportun si trebuie sa luati decizii rapide si ferme pentru a da cel mai bun randament.

Aparatul de indosariere iti poate sari intotdeauna in ajutor daca trebuie sa faci o prezentare rapida, iar timpul nu este aliatul tau in momentele stresante, ocupa un spatiu limitat si se poate pozitiona in orice parte a biroului sau chiar si acasa, acesta poate strapunge coperta pentru indosariere si astfel poti crea un mic portofoliu pentru noile rapoarte sau oferte de produse pe care trebuie sa le prezinti. Mai sunt necesare doar copertile, de carton si din plastic transparente cristal sau colorate si inelele pentru indosariat, acestea din urma, trebuiesc alese cu grija, in functie de grosimea documentelor pe care le aveti, daca au un numar mai mic sau mai mare de foi.

Laminatorul in acest context este cel mai util, simplu si ieftin aparat pentru orice companie, se poate gasi in format A4 sau A3, este recomandat cel din urma, deoarece suporta si dimensiuni mai mici de folie pentru laminare si va fi mai indicat pentru orice lucrare pe care o aveti avea de-a lungul timpului fara sa fiti presati de dimensionarea documentatiei, este o investitie benefica, chiar si lucrarile copiilor le puteti pastra in conditii optime de pastrare, sau daca aveti pasiunea de a picta sau colora mai ales pe coli de hartie, acum le puteti infolia cu ajutorul laminarii, chiar daca temperatura aplicata este una foarte ridicata, existe sanse minime ca, continutul sa se deterioreze, chiar daca sunt aplicate culori in acuarela pe el.

Fa mereu alegerea corecta si tine cont de cele mai multe ori atat de experienta pe care ai dobandit-o, cat si de sfaturile celor din jur si poti alege corect produsele ce vor fi intotdeauna benefice pentru munca pe care o depui.