Ghidul complet pentru încălțămintea Crocs

BUCURESTI - 2 mai 2023

Comunicat tip General in Media / Publicitate

În continuare vă prezentăm pricipalele avantaje, precum și viziunea și valorile regăsite în trendul Crocs, pentru a vă decide dacă le acordați o șansă în sezonul următor.

Crocs

Crocs

Încălțămintea Crocs este una dintre cele mai controversate tipuri de încălțăminte, colorată și practică, a despărțit publicul în două extreme: cei care susțin că nu ar trebui să fie în trend și cei care își declară mulțumirea și confortul față de acest tip de încălțăminte.

În continuare vă prezentăm pricipalele avantaje, precum și viziunea și valorile regăsite în trendul Crocs, pentru a vă decide dacă le acordați o șansă în sezonul următor.

Istoric și viziune

Realizați în anul 2002, pantofii Crocs au fost inițiali destinați plimbărilor cu barca, datorită funcției antiderapante și funcției de impermeabilitate. Cei doi fondatori au descoperit o spumă de rășină antimicrobiană non-plastică, dezvoltată de Foam Creations, și ulterior au folosit-o pentru a-și crea prima pereche de pantofi numit Beach. Brandul este certificat de  U.S. Ergonomics Council (Consiliul de Ergonomie SUA) și de American Podiatric Medical Association (Asociația Medicală Podiatrică Americană). 

Cofondatorul companiei, Lyndon V. Hanson, III, afirmă faptul că valoarea estetică este suplinită de beneficiile terapeutice: „Produsul a fost produs inițial în Canada sub formă de sabot, (...) am adăugat o curea pentru utilitate. Acești pantofi au fost proiectați special pentru a elimina durerea plantară și durerile de picioare. De asemenea, ajută persoanele cu dureri de picioare și diabet zaharat.”.

Încă de la început, pantofii au fost o alegere necontestată datorită confortului și funcționalității acestora. De-a lungul vremii, brandul a avut colaborări cu mărci de renume precum Balenciaga, Pleasures, Beams și chiar KFC, pentru a fi considerat un clasic modern. În prezent, SportManiac vă pune la dispoziție încălțămintea Crocs, potrivită pentru fiecare tip de activitate desfășurată.


Avantaje

Greutate insesizabilă. Datorită materialului propriu (numit Croslite), un spumabil (acetat de etilenă-vinil) extins într-o matriță, pantofii devin ușori „ca o pană”, ceea ce-i face potriviți pentru persoanele care obișnuiesc să stea multe ore în picioare.

Confort

Materialul menționat anterior nu este doar ușor, ci se mulează pe picioare, oferindu-le confortul pe termen lung.

Impermeabilitate

Luând în considerare scopul pentru care au fost creați pantofii Crocs (plimbări cu barca), funcția de impermeabilitate este una dintre principalele beneficii ale brandului. Datorită materialului, apa se scurge ușor, păstrându-se culoarea originală și neafectând aspectul.

Mărimi mari

Acest tip de încălțăminte nu este restrictiv în privința lățimii picioarelor, astfel încât persoanele care suferă de boli, deformări ale picioarelor, sau sunt într-o etapă post-chirurgicală pot beneficia de aceeași comoditate folosind Crocs-urile.

Amortizarea șocurilor

Pantofii protejează picioarele, gleznele și spatele în urma impactului cu podelele dure.

Ușurință în curățare

În timp ce pentru alte tipuri de încălțăminte este necesară o îngrijire deosebită, alături de produse destinate special materialului folosit (agenți de curățare, perii și lustruire), în acest caz este nevoie doar de apă și săpun.

Rezistență la bacterii

Datorită materialului (Croslite), pantofii prezintă o rezistență ridicată la bacterii și radiații UV, rezultând aproape un miros insesizabil. Aceștia sunt folosiți adeseori de angajații din sectorul medical, datorită beneficiilor menționate anterior (confort, impermeabilitate, curățare ușoară).

Modalități de îngrijire a încălțămintei Crocs

Evitați expunerea îndelungată a pantofilor la căldură sau la soare deoarece pot suferi deformări.

Curățați pantofii folosind apă rece și săpun, alături de un material delicat cu suprafața pantofului.

Evitați folosirea substanțelor chimice dure (detergenți, alcool, solvenți) deoarece se va elimina strălucirea și adezivul folosit se poate detașa de talpă.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/ghidul-complet-pentru-incaltamintea-crocs1