Grădina - elementele cheie pentru o oază de relaxare

BUCURESTI - 28 mai 2021

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Media / Publicitate

Cu siguranță, temperaturile blânde şi parfumul văratec ce se simte în atmosfera te-au determinat să amenajezi grădina, terasa sau balconul deschis.

Shutterstock.com

Shutterstock.com

Ai scos din depozit scaunele şi masa pentru servirea mesei sau setul de canapele şi măsuţa de cafea. Dacă cele pe care până de curând le utilizai nu se mai găsesc în stare optimă, cred că eşti la momentul în care ai făcut o incursiune prin magazinele de specialitate şi ai achiziționat piesele mult dorite. Totuși în rândurile următoare nu doresc să vorbim despre corpuri de mobilier ci mai degrabă despre acele elemente pe care le iei pentru plăcerea proprie - cuiburi, leagane, hamace şi scaune balansoar.

Cuiburi şi leagăne  - piese must have în grădinile spaţioase

Anul acesta este dedicat plăcerilor personale. Dacă îţi place să petreci timp în aer liber și adori să simţi mângâierea vântului, nu ezita să achiziţionezi cuiburi şi leagăne suspendate. Modele propuse sunt adevărate locuri de relaxare, sunt realizate din materiale prietenoase, durabile cu aspect minimalist, modern sau retro. Multe modele sunt prevăzute cu perne supradimensionate mari şi pufoase ce accentuează starea de bine a utilizatorului. Nu trebuie să crezi că leagănele şi cuiburile suspendate sunt accesorii destinate copiilor, pentru că plăcere pe care o simți cand le folosești este la fel de mare. Dacă ai un spaţiu liber unde poţi monta un astfel de accesoriu nu ezita să îl achiziţionezi! Va fi piesa ta de rezistență.

Scaune balansoar - pentru relaxare

Trebuie să recunoşti că balansoarele sunt tentante, însă uneori spaţiul disponibil pur şi simplu nu îţi permite montarea unui astfel de corp. În astfel de situaţii te poţi orienta către scaune balansoar, corpuri mult mai compacte dar la fel de eficiente. Cu un astfel de corp integrat în grădina nu te bucuri doar de avantaje estetice dar şi de trăiri senzoriale intense. 

În funcție de tipul selectat se poate monta corpul în zonă umbrită sau direct în bătaia soarelui. Te poți bronza la soare sau poți citi în amiezele calde, dar la el de bine te poţi simţi în serile senine petrecute în oaza ta de linişte. Fără îndoială scaunele balansoar pot deveni vedetele grădinilor geniale în acest an.