Importanța analizei apei

BUCURESTI - 1 iulie 2021

Comunicat tip General in Sanatate, Stiinta / Cercetare

Calitatea apei este primordială pentru sănătate. În plus, știm cât este de important să avem mereu la îndemână apă curată și potabilă.

Importanta analizei apei

Importanta analizei apei

Apa este o necesitate atât pentru oameni, cât și pentru animale. Din acest motiv, este important să faci analize apă. Este foarte important să se asigure o bună calitate a apei, dar și a solului, prin analize sol care trebuie să se facă și ele pentru a te asigura de calitatea sa și de faptul că acesta nu este poluat.

În societatea noastră modernă, nu prea ne facem griji cu privire la calitatea apei. Deschidem robinetul și gata, suntem serviți. Și în plus, nu ar trebui să trăim cu ideile preconcepute că apa din toate regiunile este curată și de calitate. Numeroase variabile pot intra aici în discuție- posibiltatea de contaminare, sistemul de distribuire al apei, care poate să fie foarte vechi, calitatea necunoscută a apei din puțuri sau tipul de instalație din case sau apartamente.

Iar prezența unor contaminanți în apă poate duce la o mulțime de probleme de sănătate. Apelând deci la analize apă, se vor evita o mulțime de consecințe de ordin material sau financiar. 

Apa este o nevoie elementară, atât pentru oameni, pentru animale sau pentru culturi. Analiza chimică, bacteriologică și ale elementelor din apă te va ajuta să știi care sunt aporturile apei pe care o folosești. Și va pune în evidență eventualii poluanți. Se vor preveni astfel toate problemele sanitare legate de consumul de apă.

Analiza apei are deci un impact pozitiv asupra sănătății tale. Calitatea producției trebuie să fie asigurată de producător. Sănătatea ta și a celor apropiați este important trebuie să apelezi și tu la analize apă sau la analize sol, în cazul în care ai anumite dubii. Grație chimiei, se pot analiza miile de substanțe din apă, chiar și la o concentrație minimă. 

Analiza calitatii apei ne va prezenta apa sub toate fațetele sale. Laboratorul unde se fac analize de apă studiază apa în funcție de mai mulți parametri. Acești parametri sunt în general, fizico-chimici și biologici. 

Un lucru e sigur- nu poți să fii sigur 100% de calitatea apei pe care o consumi sau o folosești, decât după ce ai făcut o analiză a acesteia. În acest fel, vei fi liniștit de calitatea sa, și vei continua să o consumi fără să te îngrijorezi la sănătatea familiei tale, a ta sau a consumatorilor dacă ești producător.