Importanța atomizoarelor și a motopompelor

BUCURESTI - 7 aprilie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Se știe faptul că în mediul rural agricultura este ocupația de bază, iar cei care se ocupă de agricultură cunosc importanța unor dispozitive precum un atomizor, sau importanța unei motopompe, iar despre aceste dispozitive vom discuta în rândurile care urmează.

Imagine

Imagine

Se știe faptul că în mediul rural agricultura este ocupația de bază, iar cei care se ocupă de agricultură cunosc importanța unor dispozitive precum un atomizor, sau importanța unei motopompe, iar despre aceste dispozitive vom discuta în rândurile care urmează.

Atomizoarele sunt necesare pentru tratamentul culturilor cu produsele fitosanitare, în timp ce o motopompă se folosește pentru irigarea culturilor sau transportul apei de la sursa la locul de utilizare.

Atomizoarele

Există multe persoane care confundă atomizorul cu pulverizatorul, însă trebuie menționat faptul că există unele diferențe importante între acestea. Un atomizor este ideal pentru că este mai fiabil fiind dotat si cu motor termic, permite aplicarea uniformă a tratamentului dorit de către utilizator pentru cultura sa. 

Atomizorul permite pulverizarea pe distanțe mai mari (maxim 6-20 de metri) în comparație cu pulverizatorul, astfel lichidul de tratament poate ajunge și în vârful pomilor fructiferi. Desigur, și atomizoarele permit răspândirea lichidelor și în plan vertical.

Atomizorul asigură performanțe mai mari în comparație cu pulverizatorul, iar pentru cei care dețin livezi mari, reprezintă cea mai bună soluție.

Motopompa

Dacă în ceea ce privește atomizorul am văzut faptul că este necesar pentru a trata culturile folosind produsele fitosanitare, motopompa în schimb este o pompă hidraulică acționată de un motor cu combustie internă, și este necesară pentru un alt proces important în agricultură, și anume pentru a iriga culturile. 

O motopompă este deosebit de eficientă pentru procesul de irigare deoarece reduce foarte mult efortul utilizatorului prin faptul că preia sarcina acestuia care transportă manual apa de la fântână sau puț, pentru a uda culturile. Practic, utilizatorul trebuie doar să pună motopompa în funcțiune iar aceasta se vă ocupa de transportul apei de la sursă către culturi.

Pentru irigarea culturilor se recomandă alegerea unei motopompe de presiune submersibilă, sau o motopompă de grădină, iar cu ajutorul acesteia le va fi distribuită culturilor apa adunată în anumite spații precum bazine de apă, fântâni, rezervoare de apă sau cisterne.

Pentru cei care locuiesc la casă și au gazon în curte, motopompele sunt necesare datorită faptului că le permit să-și ude gazonul, care în lipsa apei s-ar ofili. Este recomandată irigarea gazonului seara, iar gazonul nou trebuie udat odată pe zi astfel încât semințele să germineze și să se formeze un sistem de rădăcini bun și solid.  Pentru o astfel de sarcină se pot alege motopompe pentru apă curată sau semi-murdară.

O altă utilizare a motopompelor este pentru drenajul spațiilor inundate. De exemplu, atunci când un subsol sau o altă încăpere este inundată, se poate folosi o motopompă pentru a elimina surplusul de apă.