În căutarea covorului perfect

BUCURESTI - 1 martie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, HoReCa, Retail

Covorul este un accesoriu de decor puternic, care poate oferi funcționalitate și stil casei tale. Oferă căldură prin izolarea termică și, de asemenea, este capabil să definească mai bine spațiile prin delimitarea zonelor. Dar, mai presus de toate, un covor adaugă caracter și personalitate unui spațiu.

În căutarea covorului perfect

În căutarea covorului perfect

Dacă știi clar că vrei un covor dar nu știi ce să alegi, în acest articol vei putea regăsi criteriile de care să ții cont atunci când alegi unul.

Mărimea covorului contează. În general, este întotdeauna mai bine să „greșești” atunci când alegi un covor mare decât unul prea “corect”. Se recomandă ca mobilierul să se încadreze liber în zonă, lăsând spațiu în jurul acestuia. Poate că această parte este cea mai dificil de vizualizat, pentru asta este bine să căutați un mic ghid pentru măsurători și să ințelegeți cum să poziționați covorul. Dar ca întotdeauna, totul depinde de gustul fiecăruia.

Stil și culoare. Următorul pas ar fi să alegi stilul și culoarea covorului potrivite pentru a se asorta cu mobilierul din casa ta. Un covor clasic, asortat. O opțiune sigură este alegerea unui covor în ton cu decorul. Mulți designeri de interior optează pentru acest stil, fiecare cu gustul lui, nu?! Unii optează pentru o cameră de zi cu o singură culoare, de regulă, o culoare neutră și de aceea alegerea vine către covorul de vinil.

Model cromatic. În mod similar, poți alege să te joci cu o gamă de culori, alegând diferite nuanțe și folosindu-le la mici detalii de decor. Poți alege să te joci cu o paletă de culori formată din alb, mentă și gri. Atingerea acestei palete de culori se poate face la accesorii precum perne, picturi sau obiecte mici de design.

Stil eclectic. Și, în cele din urmă, există și opțiunea de a oferi contrast camerei cu un covor colorat izbitor. Uită de orice ezitare în a da personalitate unui spațiu neutru cu ajutorul unui covor colorat și modern. Fără îndoială, va fi vedeta camerei!

Covor tradițional din fibre naturale sau vinil? Și acum vine adevărata întrebare. Să optezi pentru un covor din fibre naturale sau pentru un covor sintetic? Deși covoarele țesute cu fibre naturale sunt clasice și au o valoare culturală incontestabilă, ele sunt, de asemenea, exclusive și necesită îngrijire și întreținere continuă. Covoarele din vinil, pe de altă parte, sunt concepute pentru stilul de viață al secolului XXI. Practic, ușor de curățat și impermeabil, covorul se adaptează unui trafic zilnic, fără a pierde din stil. Ah! Și dacă acestea nu ar fi suficiente motive pentru a alege un covor din vinil, mai adaug ca sunt covoarele ideale pentru persoanele care suferă de alergii, deoarece nu acumulează praf sau acarieni.

Decizia ta pare să fie mai ușoară acum, nu-i așa? Nu mai ezita și alege pentru tine și casa ta. Accesează un magazin de covoare din București, covorul perfect te așteaptă.