Instrumentele de scris personalizate si beneficiile scrisului de mana

BUCURESTI - 7 decembrie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Retail, HR

Live site

Ryder Carroll, creatorul Bullet Journal - un sistem inovator de notite, pentru pix si hartie, intrebat de ce prefera sa-si pastreze notitele pe hartie, acesta raspunde: „Exista ceva incredibil de puternic in a-ti pune amprenta pe hartie. Este momentul acela in care o idee iti paraseste mintea si pentru prima data, te priveste. Nu am reusit niciodata sa reproduc digital aceasta experienta.”

Instrumentele de scris personalizate si beneficiile scrisului de mana

Instrumentele de scris personalizate si beneficiile scrisului de mana

Nu este o surpriza faptul ca, pe masura ce tehnologia a devenit din ce in ce mai integrata in viata noastra de zi cu zi, actul traditional de a scrie de mana a fost oarecum uitat. Usurinta procesarii textelor, precum si dezvoltarea de aplicatii care ne permit sa sincronizam ideile noastre pe mai multe dispozitive, a facut ca scopul scrierii de mana sa fie aproape redundant. Cu toate acestea, actul scrisului de mana nu trebuie uitat.

In afara de farmecul bine cunoscut al scrisului de mana, exista inca mult mai multa utilitate decat este adesea recunoscut. In multe privinte, scrierea de mana este mai putin restrictiva si are multe avantaje atat functional, cat si creativ. In plus, exista un alt punct important: scrierea de mana reprezinta o parte unica a culturii si identitatii noastre la care nu ar trebui sa renuntam atat de usor. 

Scrierea de mana are multe beneficii cognitive, ne intareste abilitatile de citire si procesare a limbajului. Mai mult, permite timpului sa incetineasca procesul de gandire, oferindu-i celui care scrie sa se gandeasca la cuvinte, la modul in care sunt scrise si la structura scrisului.  Scrierea de mana ne poate imbunatati si memoria. Desi s-a sustinut ca tastarea ne poate permite sa ne concentram mai mult pe ceea ce ascultam, de fapt, unele cercetari au descoperit ca scrierea de mana creeaza cai unice in creier - ii determina pe cei care si-au luat notite cu pixul pe hartie, sa-si aminteasca continutul mai bine decat cei care si-au luat notitele tastand.

Un alt beneficiu extraordinar este lipsa distragerilor online - poate fi liniste deplina in jurul tau, singurul lucru de care ai nevoie sunt propriile ganduri, pix si hartie. Poti vedea acest lucru si ca pe un exercitiu pentru o adevarata introspectie. Nu ai nevoie de informatii din lumea exterioara, actualizari de stare, e-mailuri, diferite fonturi, muzica. Esti doar tu cu ideile tale asternute pe hartie. Numai gandul la acest beneficiu te face sa te relaxezi cu adevarat. Alege din oferta surprinzatoare de pixuri personalizate si redescopera o parte din tine - scrisul de mana.