La ce sa fii atent cand cauti apartamente de inchiriat pentru a NU fi pacalit de proprietar?

BUCURESTI - 23 februarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Imobiliare

Daca nu ai suficient de multi bani ca sa cumperi un apartament, il poti inchiria. Anunturile imobiliare din aceasta categorie sunt foarte multe, oricand gasesti un apartament de inchiriat, perfect pentru nevoile tale.

Apartamente

Apartamente

E mai avantajos sa inchiriezi un apartament, stii ca ai cheltuieli predictibile lunare, chiria e fixa, poti aduce mobila in casa sau o ai deja mobilata sau utilata. Apartamentele de inchiriat vin la pachet si cu servicii diverse, de la cablu si tv pana la internet sau canalizare moderna.

Cand iti cauti un apartament trebuie sa fii insa foarte atent la multe aspecte ca sa nu fii pacalit de catre proprietar. Nu se compara cu inchirierea unui apartament, vei avea chirie mai mare, dar si mai multe probleme de pus la punct inainte de a semna contractul de inchiriere.

Inainte de orice e bine sa faci o estimare a costurilor totale. 

Un apartament inchiriat presupune plata unei chirii fixe, plus toate cheltuielile tale lunare cu utilitatile. Daca ai din start chirie prea mica fii sigur ca vei avea niste costuri foarte mari cu utilitatile. Intreaba, vezi care ar fi costurile totale pe luna, cu tot cu o chirie platita, si de abia dupa iei o decizie. Nu vrei sa te muti intr-un apartament unde platesti enorm pentru un confort minim.

Verificarea instalatiilor din apartament!

Inainte de a inchiria un apartament verifica starea instalatiilor electrice si sanitare! E bine sa ai cu tine un expert care sa evalueze pentru ca tu nu ai cum sa iti dai seama de eventuale probleme. Vezi ce nu merge, noteaza si incearca sa discuti cu proprietarul si sa stabilesti niste termeni in caz ca apare o defectiune care nu e din cauza ta.

Locuinta trebuie sa fie intr-o stare foarte buna cand alegi sa o inchiriezi. Nu te baza doar pe niste poze de pe site-uri, mergi si vezi locuinta, incearca sa petreci cat mai mult timp si sa vezi toate detaliile posibile, sa te asiguri ca vei inchiria un spatiu ce va oferi confort si va putea fi folosit. Mergi si la ore diferite sa vezi ce se intampla in zona, cat de liniste este, daca ai instalatii de iluminat functionale pe strada, in afara locuintei pe care o vei inchiria.

Intotdeauna incheie un contract si citeste cu atentie toate clauzele. 

Apeleaza la agentii imobiliare cu experienta si la agenti imobiliari care cunosc bine piata si te pot ajuta sa ai un contract avantajos pentru tine. Asa nu esti dat afara din casa ori de cate ori isi doreste proprietarul, primesti si garantia oferita la inceput daca totul este in regula. Atentie si la proprietar, verifica daca el are dreptul sa inchirieze.

Mare atentie si la mobilier sau la aparatura electrocasnica primita. Vezi daca totul e in regula si daca functioneaza bine, daca nu sunt defecte care ar putea sa fie puse pe seama ta si pe o utilizare defectuoasa. Orice fel de probleme observi incearca sa le aduci in atentia proprietarului inainte de a semna orice.

Apartamente de inchiriat gasesti si in Sibiu, orasul cu o curatenie exemplara unde oricine si-ar dori sa locuiasca. Agentiile imobiliare din zona au baze de date cu anunturi de apartamente de inchiriat in Sibiu in orice perioada din an. Sibiul e un oras aflat in plina expansiune, asa ca vei avea tot felul de case, amplasate in zone foarte bune ale orasului. In Sibiu ai si case cu o arhitectura deosebita, zone unde poti sa ai tot confortul si linistea pe care ti-ai dorit-o mereu. Plus ca Sibiul e orasul unde gasesti usor locuri de munca si oportunitati de promovare daca esti foarte bun.

Iti poti aduce toata familia in acest oras superb, poti sa te muti imediat si ai tot ce iti trebuie pentru un trai decent si fara stres. Sibiul ramane un oras ideal pentru investitii in imobiliare, ofertele sunt atractive de fiecare data, iar preturile sunt pe masura confortului, pentru toate bugetele si buzunarele.