Leurda - un remediu natural pentru detoxifiere

BUCURESTI - 6 ianuarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Leurda este apreciată pentru proprietățile sale hipocolesterice, stomahice, antibacteriene, viermifungice, depurative, diuretice, hemostatice, bacteriostatice. Preparatele din această plantă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii.

Leurda

Leurda

Planta mileniului trei, leurda, este considerată încă de mai bine de două mii de ani un remediu natural pentru sănătatea corpului.

Leurda (Allium ursinum) sau usturoiul ursului, cum mai este denumită în popor, este o plantă erbacee, de mărime mică spre medie, care apare la sfârșitul iernii spre începutul primăverii, cu puțin înainte de a ieși animalele din bârlog. Apariția ei este semn al finalizării sezonului rece, iar animalele, în special urșii, o consumă datorită cantității bogate de vitamine, minerale și proteine.

Totodată, omul a descoperit beneficiile pentru sănătate a leurdei încă din timpurile străvechi, fiind o plantă care crește și este consumată în întreaga Europă Centrală. Leurda este printre singurele plante care nu pot fi aclimatizate.

Leurda este apreciată pentru proprietățile sale hipocolesterice, stomahice, antibacteriene, viermifungice, depurative, diuretice, hemostatice, bacteriostatice. Preparatele din această plantă curăță sângele, ficatul, stomacul, intestinele, rinichii.

Top 5 beneficii ale consumului de Leurdă:

1. Detoxifierea organismului: Leurda atât sub formă de aliment cât și sub formă de remediu contribuie la purificarea sângelui, a ficatului, a stomacului, a intestinelor, a rinichilor și a vezicii urinare.

2. Susține imunitatea: Din cercetările realizate asupra leurdei s-a constatat că această plantă conține în 100 de grame aproximativ 700 mg de vitamina C (mai mult de cât au citricele, precum portocalele și lămâile), 76 mg de calciu, 22 mg de magneziu, 336 mg de potasiu, 61 de mg de sulf, mai este bogată și vitaminele A, E, complexul de vitamine B, germaniu și seleniu. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale regăsit în frunze, leurda contribuie la fortificarea sistemului imunitar.

3. Îmbunătățește memoria: Leurda contribuie la buna funcționare a creierului, sprijinind capacitatea de memorare și îmbunătățind funcțiile cognitive ale sistemului nervos central.

4. Împiedică îmbătrânirea: Consumată sub formă de salată sau de tinctură pe o perioadă mai lungă de timp, leurda este un bun remediu pentru a încetini procesul de îmbătrânire și totodată împotriva radicalilor liberi.

5. Înlătură efecte nocive ale fumatului și nicotinei: Leurda are efecte antitoxice datorită conținutului ridicat de clorofilă și substanțe similare cu ale usturoiului. Datorită proprietăților benefice rezultate de acțiunea vitaminelor, mineralelor și clorofilei, leurda combate efectele dăunătoare ale gudronului și nicotinei inhalate de fumători dar și de cei care trăiesc în apropierea fumătorilor.

 

Consumată proaspătă, în salate sau sub formă de preparate precum pesto, tincturi, ceaiuri, capsule, leurda oferă aceleași beneficii organismului, fiind o plantă bogată în carotenoizi, vitaminele A şi C, vitamine din complexul B, levuloză, ulei eteric complex, săruri minerale, calciu, fier, fosfor, natriu, magneziu, cupru, sulfură de alil şi proteine. 

 

Vă dorim sănătate și spor în toate!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/leurda-un-remediu-natural-pentru-detoxifiere