Monumente funerare, cruci şi plăci comemorative din marmură

BUCURESTI - 10 decembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Social

Amenajarea unui loc de veci este o sarcină importantă. Păstrarea vie a amintirii celor dragi este un pentru mulți dintre noi o modalitate de a ne manifesta dragostea, aprecierea şi respectul faţă de cei trecuţi în nefiinţă.

Monumente funerare

Monumente funerare

Pentru alții ridicarea crucii înseamnă respectarea tradițiilor şi a rânduielilor vechi, însă sunt şi persoane care văd în monumentele comemorative un mod de manifestare a durerii. 

Când vorbim de obiecte funerare vorbim de piese durabile, rezistente, realizate din piatra naturală, marmură sau granit care dăinuie, care fac față trecerii timpului. Monumentele funerare sunt tribute aduse celor dragi din cele mai vechi timpuri. Oamenii, dintotdeauna au avut grijă să marcheze locurile care odihneau trupurile celor decedați. Cimitirele, de la începutul umanității au fost considerate locuri sacre, indiferent de cultură şi cult religios.

Dacă în trecut pietrele funerare erau simple, acum crucile şi monumentele sunt obiecte ce au menționate, in diferite zone,  detalii cu privire la decedate, dar şi mesaje de aprecierea inscripţionate de cei rămași în urmă. Obiectele  funerare realizate din marmură sunt deopotrivă monumente care omagiază persoana decedată  dar şi obiecte de identificare, prin informațiile inscripționate.

Cum trebuie selectate monumentele funerare

Din centrul unui tribut funerare nu trebuie să lipsească crucea. Acesta este elementul central care face legătura simbolică între lumea celor vii şi veșnicie. Crucile din marmură sunt durabile, sobre maiestuoase şi sunt preferate pentru că sunt impresionante. Marmura este atent pregătită, este decupata şi şlefuită cu ajutorul aparatelor speciale şi capătă aspect somptuos. Nu doar acesta este  avantajul pentru care crucile din marmură au devenit etaloane reprezentative, ci şi versatilitatea acestora. Obiectele funerare - cruci din marmură -  pot fi decupate în moduri infinite şi pot fi înnobilate cu decorațiuni specifice expresive. Basoreliefurile cu îngerii în poziție de rugăciune, fecioara protectoare sau chipul lui IIsus sunt câteva dintre elementele care pot da un aer nobil crucii din marmură.

Indiferent de designul selectat, crucile sunt prevăzute cu plăci comemorative pe care se pot inscripţiona diferite mesaje de rămas bun. Monumentele funerare din marmură sunt concepute să susțină plăci ceramice comemorative dar şi  fotografii ceramice. 

Marmură este un material nobil, versatil, durabil disponibil într-o varietate mare de culori. Ramificaţiile coloristice diferite sunt alte elemente care dau monumentelor funerare un aer distins.