Noile trenduri in consumul de cafea

BUCURESTI - 10 mai 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Cafeaua, ca orice produs alimentar, este apreciata subiectiv in functie de exigentele consumatorilor, modul de prajire si metoda de preparare.

Cafea

Cafea

Cafeaua cea mai des intalnita in magazine si online, pe Espresso Cafe, este cafea blend sau amestec. Aceasta este obtinuta prin prajirea si amestecul mai multor origini diferite de pe glob.

Avantajul acestui tip de cafea este echilibrul si consistenta. Cafeaua, ca materie prima, difera de la un anotimp la altul, de la o regiune la alta, iar prin amestecul originilor si prin prajire intensa se obtine o cafea echilibrata si cu gust constant de la un lot la altul.


Profitand de diferitele caracteristici gasite in cafelele de origine din intreaga lume, amestecul creeaza profiluri aromatice complementare. Amestecarea unor varietati de cafele din diferite surse ofera un profil aromatic complex si rar, dar neted.

De regula, cafelele cele mai apreciate contin 100% arabica si se remarca prin aroma si gust delicat. Pentru a obtine si intensitate, producatorii pot introduce in amestec cafea robusta, ce ofera un gust aspru, amarui dar cu o cremozitate mai mare decat la arabica.

Un nou trend pe piata cafelei este consumul in crestere de cafea de origine si de specialitate.

Aceste cafele sunt mai mult pentru exploratori, pentru pasionatii care doresc o cafea diferita, gata sa incerce arome si gusturi particulare.

Cafea single origin (sau cafea de origine) este acea cafea care provine dintr-o singura zona geografica, cu aromele si particularitatile specifice regiunii din care provine. Fiti pregatiti pentru cafele citrice, cu note puternic florale sau fructate dar cu tarie redusa. De regula in aceasta categorie intalnim cafele 100% arabica din regiuni precum: Brazilia, Columbia, Guatemala, Costa Rica, Rwanda, Etiopia, Peru, Panama. Pentru a pune accent pe particularitatile acestor regiuni, aceste cafele sunt prajite mai putin iar pentru prepararea lor este nevoie de o cantitate mai mare.

Cafeaua de specialitate este considerata cea mai buna cafea dintre cele mai bune. Pentru a obtine acest statut, cafeaua trebuie sa treaca evaluarile riguroase legate de: origine, recoltare, prelucrare, prajire, macinare si preparare.

Cafeaua de specialitate este produsa in microclimate speciale ce beneficiaza de un tratament exceptional de la plantare la servire.

Potrivit Asociatiei Cafelei de Specialitate (SCA), cafeaua care obține 80 de puncte sau mai mult pe o scala de 100 de puncte, este clasificata ca “specialitate”. La fel ca si in cazul cafelei de origine, aceasta cafea prezita particularitati accentuate, note puternice de citrice sau arome florale.

Espresso Cafe este magazinul iubitorilor de cafea buna. Aici puteti gasi intr-o gama variata cafea boabe, cele mai renumite marci dar si noile cafele de origine si de specialitate.

Misiunea noastra este de a oferi  tuturor iubitorilor de cafea posibilitatea de a procura, intr-un mod comod si rapid, cafeaua care li se potriveste.

Fata de magazinele obisnuite, pe Espresso Cafe gasiti cafele la preturi mai mici, direct din confortul casei dumnevoastra, intr-o gama mult mai variata.

Ne gasiti online pe EspressoCafe.ro sau la tel. 0724.880.908 (L-V 8.30-16)

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/noile-trenduri-in-consumul-de-cafea