O rutină esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă

BUCURESTI - 5 aprilie 2021

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Pentru ca pielea să arate strălucitoare, sănătoasă și frumoasă, trebuie acordat timp și atenție, creând rutine de înfrumusețare, în special pentru față. De ce în mod special pentru față? Întrucât acolo se reflectă sănătatea întregului corp, iar pentru a avea grijă de el, pot fi utilizate diverse produse, cum ar fi săpunuri, creme hidratante, creme de protecție solară, exfolianți corespunzător tipului de piele. Cu toată grija acordată, uneori pot apărea unele afecțiuni sau tulburări, atât la nivelul ​​pielii, cât și la nivelul părului și unghiilor, și atunci trebuie făcută o vizită la dermatolog cât mai curând posibil.

O rutină esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă

O rutină esențială pentru o piele sănătoasă și frumoasă

Există momente în care, oricât de mult timp ați dedica îngrijirii pielii, există și alți factori care intervin în sănătatea acesteia și care o afectează. Vremea, poluarea, modificările hormonale, o dietă nepotrivită sau reacții secundare ale unor medicamente sau alergii, toate acestea contribuie la deteriorarea pielii. Nu treceți cu vederea unele semne ale pielii care necesită atenția unui specialist, deoarece acestea se pot complica.

Vizitele la un dermatolog nu se fac de obicei foarte des, iar asta nu este un lucru foarte bun. O vizită pe an este recomandată, pentru un control de rutină, pentru a vă asigura că pielea, părul și unghiile sunt sănătoase. 

În general, motivele cele mai dens întâlnite pentru o vizită la dermatolog sunt următoarele:

Acneea. Este, de obicei, controlată cu produse fără prescripție medicală, cu toate acestea, atunci când acneea devine mai severă și nu poate fi controlată acasă. Trebuie făcută o vizită la dermatolog pentru a determina cel mai adecvat tratament și specializat, care poate combate eficient tipul de acnee pe care îl prezentați și care vă ajută, de asemenea, să preveniți viitoarele erupții și semne.

Eczema. Aceasta este o afecțiune care provoacă roșeață, mâncărime și descuamare a pielii, Multe persoane tind să sufere de această boală. O vizită la dermatolog poate ajuta la găsirea de tratamente și măsuri de auto-îngrijire care ameliorează mâncărimea și previn apariția de noi focare. Este important să vă consultați medicul dermatolog când apar primele simptome și să nu așteptați să simțiți atât de mult disconfort încât să nu puteți dormi sau să nu vă puteți desfășura rutina zilnică în mod normal.

Cancerul de piele. Efectuarea unui control anual poate ajuta dermatologul să detecteze la timp cancerul de piele. Este important să urmăriți toate alunițele de pe corp, în special pe cele care sunt suspecte și să cereți sfatul unui specialist pentru a aplica tratamentul adecvat.

Anomaliile pielii care nu dispar sunt un motiv pentru a merge la un dermatolog, fie că e vorba de chisturi, negi, pete sau alunițe neregulate. Toate bolile de piele sunt considerate o problemă estetică și care afectează standardele de frumusețe, în funcție de locația, forma și condițiile în care apare la fiecare persoană. Programează-te la Hebra Dermatologie, unul din cabinetele de dermatologie din București și oferă-i pielii tale grija de care are nevoie, pentru sănătate și frumusețe la orice vârstă.