Perdele tip vintage

BUCURESTI - 4 august 2016

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, HoReCa, Imobiliare

Azi este la moda stilul vintage, des pomenit cand citim despre renovarea si restaurarea mobilei vechi. Oare ce fel de tesaturi sau perdele putem alege pentru acest stil? Aici va oferim cateva sfaturi:

Perdele tip vintage

Stilul romantic vintage este agreat de cei care in loc de „o casa minimalista de catalog” doresc sa traiasca intr-un camin bogat in detalii, unic si special. Stilul se caracterizeaza prin restaurarea si refolosirea pieselor de mobila si a obiectelor vechi, ceea ce inseamna ca nu este foarte costisitor, deoarece putem folosi mobila mostenita de la bunica sau obiectele achizitionate la talcioc. Creativitatea insa este importanta pentru a observa potentialul in piesele vazute de atatea ori, si este bine sa avem si un pic de indemanare pentru a le reinventa.

Spre deosebire de tendintele rapid schimbatoare, nu trebuie sa ne facem griji ca in curand stilul vintage ar putea deveni demodat, deoarece acest stil a trecut deja testul timpului. Daca ne place acum, ne va placea si dupa multi ani. Pe langa mobila, tesaturile decorative si perdelele au un rol esential in crearea stilului. Alegeti cat mai multe piese de mobilier cu tapiterie si reinnoiti tapiteria cu un material corespunzator. Croiti multe perne decorative, cuverturi de pat, fete de masa, creati paravane separatoare de spatiu, baldachin deasupra patului si utilizati perdele din belsug.

Puteti combina materialele uni sau cele cu modele florale mici sau mai mari, cu dantele si funde. Perdelele si tesaturile plisate arata si ele foarte bine. Combinati cu incredere materialele transparente si netransparente, avand grija sa se armonizeze in culoare si material. In cazul draperiilor, daca nu aveti nevoie de blocarea luminii, puteti alege dintre perdelele decorative. Daca insa nu dispuneti de alte mijloace de umbrire, alegeti dintre tipurile „dim out” sau „black out”. Materialul draperiei trebuie folosit din abundenta: arata foarte frumos, daca perdeaua este confectionata sa fie mai lunga si lasata sa se increteasca pe podea.

Pentru crearea stilului Vintage se gasesc perdele si tesaturi decorative perfecte in magazinele Diego, unde puteti alege dintre 300 de tipuri de perdele pe cele care sunt ideale pentru caminul dvs.