Pericolul aplicarii unghiilor false, intre mit si realitate

BUCURESTI - 17 august 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Sanatate, Farmaceutic, Cursuri

Inchide ochii. Imagineaza-te la un bal elegant, imbracata intr-o rochie superba care ti se potriveste precum o manusa, incaltata cu acei pantofi la care visezi deja de luni de zile, tinand in mana o geanta plic ce impresioneaza prin rafinamentul sau subtil. Deschide ochii. Parca lipseste totusi ceva din aceasta imagine de vis. O manichiura superba care sa iti complimenteze intregul outfit.

Pericolul aplicarii unghiilor false, intre mit si realitate

Adevarul este ca, orice am spune, fiecare femeie si-a dorit macar o data o manichiura care sa iasa din tipare, niste unghii care sa atraga toate privirile, acoperite cu un lac sau o oja stralucitoare. Cum nu toata lumea e destul de norocoasa incat sa ''detina'' unghiile naturale perfecte, se pune problema aplicarii unghiilor false, ceea ce ne aduce inevitabil in fata unei dezbateri ce dureaza deja de cativa ani buni: Sunt unghiile false periculoase pentru sanatatea noastra si a celor din jur?

In primul rand, ar fi bine sa stii faptul ca existe doua sisteme diferite de aplicare a acestor unghii. Avem unghiile false realizate prin aplicarea de tipsuri (numite uneori si capsule), respectiv unghiile realizate prin constructie (din gel ori acryl).

Tipsurile, realizate din plastic, sunt in sine niste mulaje ce au ca scop reproducerea fidela a unghiei. Acestea se aplica prin folosirea unui lipici special, urmand a lua mai apoi forma dorita. Unghiile false obtinute prin constructie pe de alta parte sunt realizate printr-un proces mai minutios ce presupune folosirea unui material specific ce se va mula pe unghie cu ajutorul unui sablon. Ambele procese presupun insa pilirea unghiilor naturale si tratarea acestora, procedee ce pot fi daunatoare pentru acestea.

Pericolul de imbolnavire a unghiilor e o realitate pe care nimeni nu ar trebui sa o ascunda. Exista riscul unor infectii si nu numai. Cu toate acestea, nu ar trebui sa te temi, atata timp cat vei avea grija de a te lasa ''pe mana'' unei profesioniste, a unei tehniciene care, dincolo de certificare, cunoaste importanta folosirii stricte a produselor profesionale. In fapt, aici zace linia subtire dintre mitul si realitatea pericolelor aplicarii unghiilor false. Unghiile tratate corespunzator si construite mai apoi la standarde de excelenta NU iti vor pune in pericol in niciun fel sanatatea. Unghiile realizate intr-un mod amatoricesc te expun insa. Este esential astfel sa iti alegi cu grija tehnicienii sau, in cazul in care ai o pregatire corespunzatoare si decizi sa fii chiar tu cea care isi realizeaza manichiura, produsele pe care le vei folosi.

Intre intrebarile cele mai frecvente atunci cand vine vorba despre pericolele la care ne expunem atunci cand (ne) aplicam unghii false, regasim doua constante, pe care le-am prezentat de altfel si in randurile de mai sus: ''Nu se voi subtia unghiile in timp?'', respectiv '' Nu exista pericolul de infectii ale unghiilor ?'' . Incercam sa raspundem putin mai pe larg, incepand insa prin a afirma un sincer ''DA!''. Asa cum am mai spus pericolele exista iar cei care neaga acest fapt ori vorbesc in necunostinta de cauza ori incearca pur si simplu sa te induca in eroare. Matuirea lipsita de finete a unghiilor va duce cel mai probabil la subtierea acestora, in primul rand datorita unei forte abrazive ce va penetra, in timp, tot mai mult tesuturile unghiei, ''imbolnavind-o''. Acest lucru se va intampla treptat, nicidecum deodata, dar in cazul in care procesul va fi repetat de mai multe ori folosindu-se o tehnica amatoriceasca combinat cu folosirea unor produse de proasta calitate, rezultatul final, dezastruos, nu va putea fi evitat. Folosirea pilei electrice fara o cunostinta prealabila va duce de asemenea la vatamarea unghiilor si a cuticulelor.

Pericolul cel mai mare ramane insa cel de infectie a unghiilor, infectiile micotice aparand deseori atunci cand unghiile nu sunt realizate corespunzator. Acest lucru se intampla in principal datorita faptului ca, in cazul unei constructii eronate, aerul e lasat sa patrunda intre unghia falsa si cea naturala, facilitand aparitia unor bacterii ce pot provoca disconfort ori infectii mai serioase. Nu trebuie insa sa te sperii. Toate aceste pericole dispar odata cu apelarea la un tehnician protezist profesionist. Priveste unghiile tale ca pe o parte esentiala a corpului tau pe care vrei sa o tratezi cum se cuvine. Pretuieste-le si ofera-le un ''tratament'' profesionist de fiecare data.

Desigur, poate ca ai deja anumite cunostinte in domeniu si ti-ai dori sa iti rasfeti unghiile singura. Poate ca te gandesti si la posibilitatea de a face din acest hobby al tau o meserie, infrumusetand manichiurile altor doamne si domnisoare. Incepe prin a studia cat mai in detaliu domeniu si prin a te perfectiona. Nu poti in definitiv sa devii un profesionist intr-un domeniu atata vreme cat nu esti permanent la curent cu ultimele noutati ale nisei, cu normele obligatorii ori cu tehnicile cele mai indragite si mai potrivite. Inscrie-te la cat mai multe cursuri si mini-cursuri de profil, invata de la profesionisti si urmeaza-le mai apoi exemplu.

Nu neglija sub nicio forma produsele pe care le folosesti. Indiferent daca vorbim despre o lampa UV, un gel de constructie, o oja semipermanenta, o pila electrica ori o aparent banala pensula, cauta intotdeauna sa folosesti doar produse de cea mai buna calitate. Pentru a-ti veni in ajutor, iti recomandam cu incredere produsele Nailshop, in primul si in primul rand datorita standardelor de excelenta ale acestora!

Ai intotdeauna incredere in profesionisti si in perfectionarea continua, pentru a tine surprizele neplacute la distanta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/pericolul-aplicarii-unghiilor-false-intre-mit-si-realitate