Primul seminar naturalistic gratuit dedicat persoanelor cu fobie de serpi va avea loc la București

BUCURESTI - 21 august 2019

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Social, Cursuri

Doru Panaitescu, blogger pasionat de fotografie de natură, va susține în premieră un seminar naturalistic gratuit desitnat persoanelor care manifestă fobie de șerpi, informează un comunicat remis către Hotnews.

Seminar naturalistic gratuit

Seminar naturalistic gratuit

Autor al unei cărți despre păsări din lunca și Delta Dunării, fotograf de natură și editor al unei secțiuni speciale despre fauna României pe Radio Guerrilla, Doru Panaitescu susține de mai mulți ani de zile cauza animalelor sălbatice prin diverse acțiuni educative, seminarii gatuite, expoziții foto, apariții la radio și televiziune, pe blogul personal sau pe Facebook.    

Doru Panaitescu speră ca prin astfel de acțiuni să schimbe percepția greșită pe care publicul larg o are despre reptile în general și despre șerpi în particular.

“Încă din vremea comunismului s-a perpetuat ideea că animalele sălbatice aduc pagube, iar șerpii sunt de departe cele mai nedorite animale în câmpul vizual al omului de rând. Dacă până acum am ținut seminarii și prelegeri pentru pasionați, acum este rândul celor cu fobie de reptile vină și să asculte povestea acestor fascinante animale. Iar cel mai bun argument că voi vorbi pe limba și pe înțelesul celor cu teamă de șerpi este faptul că mie însumi mi-e frică de șerpi”, a spus Doru. 

Pe parcursul evenimentului, Doru va prezenta în detaliu toate speciile de șerpi din țara noastră, alături de principalele specii de șerpi din restul Europei, detalii despre speciile veninoase de la noi, un ghid util cu noțiuni de prim ajutor în caz de mușcătură etc. 

La seminar vor fi prezenți doar oameni, nu și șerpi, reptilele fiind prezente doar în fotografii. Dacă acest seminar va avea succes la public, el va fi repetat și în alte orașe din țară. De asemenea, Doru Panaitescu intenționează să ofere sprijin logistic și altor pasionați din alte țări pentru initiative similare, pentru că teama de șerpi face ca mulți oameni din întreaga Europă (indiferent de cât de “civilizată” ar putea părea țara respectivă) să manifeste cruzime nejustificată față de reptile, nevoia de educație naturalistică fiind acută la nivelul întregului continent.

Seminarul gratuit de joi, 22 august, va fi găzduit de Zitec, la sediul din Splaiul Unirii 165, la ora 17.30. Intrarea este liberă. 

Zitec, o companie specializată în dezvoltarea de soluții software și servicii digitale, care s-a implicat în multe alte proiecte de CSR, dintre care programul de donare de sange la birou, #cei1024, cu numeroase premii la nivel național.