Progres in agricultura. Indagra - Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei

BUCURESTI - 8 ianuarie 2020

Comunicat tip General in Industrie, Agricultura

Cu ocazia deschiderii celui mai mare eveniment agricol din Romania, Targul Indagra - de anul acesta - in calitate de membru al Comisiei de Agricultura din Parlamentul European, Dan Motreanu a declarat: „Ca membru al Comisiei de Agricultura din Parlamentul European sustin o distributie echitabila a subventiilor si finantarea unor programe care sa vina in sprijinul agricultorilor, in special al celor tineri. Un instrument financiar asemanator Rabla, care sa ii ajute pe fermieri sa-si innoiasca parcul de utilaje agricole, sau programe tip start-up, care sa ii sprijine pe antreprenori sa amenajeze primele lor ferme sau sere, sunt necesare si utile in competitia din piata agricola”. (sursa: Fermieri in Romania).

.

.

 „Ca membru al Comisiei de Agricultura din Parlamentul European sustin o distributie echitabila a subventiilor si finantarea unor programe care sa vina in sprijinul agricultorilor, in special al celor tineri. Un instrument financiar asemanator Rabla, care sa ii ajute pe fermieri sa-si innoiasca parcul de utilaje agricole, sau programe tip start-up, care sa ii sprijine pe antreprenori sa amenajeze primele lor ferme sau sere, sunt necesare si utile in competitia din piata agricola”. 

Dan Motreanu

Indagra - Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei, este locul unde se intalnesc cele mai reprezentative firme din tara si din strainatate. Printre cei prezenti la acest targ s-a numarat si Titan Machinery Romania, care este parte a grupului Titan Machinery Inc. din Statele Unite ale Americii, unicul importator si distribuitor al marcilor Case IH, Case Construction Equipment si Väderstad pe piata interna, cu o prezenta activa in Romania din anul 2012.

“Titan Machinery are alaturi parteneri de renume ce reprezinta o forta internationala majora in sectorul industrial agricol: Case IH, Väderstad, Gregoire Besson, Sulky, Maschio Gaspardo, Dammann, Tecnoma s.a. Compania se asigura ca este partenerul preferat al fermierului in produse si solutii agricole pe piata din Romania. Misiunea sa este de a satisface noua clasa de agricultori profesionisti, care sunt exigenti, care solicita produse de durabilitate si de calibru superioare, asociate cu serviciile de calitate pentru o agricultura in plin progres”, asa cum a declarat directorul general al Titan Machinery Romania, Manfred Spendier, cu ocazia prezentei la un alt targ agricol – Agraria. (sursa: Revista fermierului)

Pentru cei care stiu mai putine despre istoria utilajelor agricole Case IH, iata cateva informatii interesante despre brandul care a revolutionat agricultura. Inceputurile companiei sunt strans legate de perioada in care s-a construit economia americana moderna, cand pionierii se mutau spre vest si noi ferme erau infiintate pentru a asigura hrana populatiei in crestere in centrele din est. In 1869, Case a reusit sa construiasca primul sau tractor cu motor pe aburi. Desi era dotat cu roti, utilajul era tras de cai si folosea motorul pentru a pune in functiune alte masinarii. In 1876, compania a contruit primul sau tractor autopropulsat. Cum motorul cu aburi a inlocuit puterea de tractiune a cailor, compania lui JI Case devenea pana in 1886 cel mai mare producator de motoare pe abur din lume (sursa: https://agrointel.ro/71787/case-ih-aniverseaza-175-de-ani-istoria-unui-brand-care-a-revolutionat-agricultura/)