Reintoarcerea la birou: IMMUNE Building Standard™, un instrument pentru oameni, necesar pentru prosperitatea mediului de afaceri

BUCURESTI - 20 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, HR

Omenirea se confrunta cu o criza fara precedent, iar provocarile generate de aceasta pandemie globala au constrans intregul mediu de afaceri sa adopte o serie de masuri organizationale atipice prin care sa se adapteze la contextul actual.

Sursa foto: Shutterstock

Sursa foto: Shutterstock

 Pentru noi, costul total va fi similar cu cel al convertirii imobilului in cladire ecologica: 1-2% din costul initial al constructiei. Sentimentul meu este ca proprietarii de cladiri vor considera ca niciun cost nu e prea mare pentru sanatatea rezidentilor si vor lua decizia de a investi in cresterea calitatii locului de munca al viitorului 

explica dl. Liviu Tudor.

Prioritatile companiilor din intreaga lume s-au modificat rapid, iar siguranta angajatilor a devenit o preocupare tot mai mare pentru toate organizatiile. Cu toate ca lucrul de acasa s-a dovedit o masura benefica pentru protejarea angajatilor, o modalitate prin care sa se asigure reintoarcerea la birou in conditii de siguranta sporita este necesara. 

Acesta a fost motivul principal care a stat la baza dezvoltarii IMMUNE Building Standard™, un proiect complex, aflat in continua imbunatatire, care include peste 100 de masuri sanitare, tehnice si organizationale, menite sa imbunatateasca rezilienta cladirilor de birouri, sa creasca gradul de protectie al angajatilor la amenintarile de tip patogen si, implicit, sa transforme reintoarcerea la birou intr-un obiectiv realizabil. 

Liviu Tudor, presedintele in exercitiu al European Property Federation, fondator si presedinte al companiei Genesis Property si, totodata, initiatorul dezvoltarii standardului IMMUNE™, considera ca acest pachet de masuri reprezinta insasi garantia de care angajatii au nevoie pentru a se putea intoarce la birou si pentru a genera valoare echipelor din care fac parte.

Aducand la aceeasi masa o echipa mixta formata din 20 de experti din diferite domenii de activitate, precum sanatate, facility management, tehnologie, arhitectura, inginerie si constructii, Liviu Tudor considera ca IMMUNE Building Standard™ reprezinta o solutie globala de adaptare a cladirilor comerciale la provocarile prezentului si ale viitorului. Din acest motiv, toate criteriile IMMUNE™ sunt open source si disponibile tuturor entitatilor care doresc sa implementeze standardul sau sa contribuie la dezvoltarea sa pe mai departe, in concordanta cu provocarile pe care viitorul le poate rezerva. 

Datorita masurilor inovatoare, precum instalarea de senzori pentru verificarea temperaturii corporale la intrarea in cladirea de birouri, existenta unor sisteme de filtrarea aerului precum cele folosite in unitatile sanitare publice sau private, aplicarea de vopsea antibacteriana pe pereti, amenajarea unei camere de carantinare care sa asigure izolarea persoanelor expuse, existenta unui depozit echipat cu materiale sanitare, combinezoane sau halate si instalarea de panouri care sa furnizeze, in timp real, informatii legate de calitatea aerului si a apei din incinta, IMMUNE Building Standard™ a suscitat un interes sporit din partea presei internationale, dar si din partea administratorilor de cladiri de birouri de pe intreg mapamondul.

Cu toate ca este inspirat din masurile utilizate in domeniul medical, IMMUNE™ „nu va transforma cladirile de birouri in spitale”, explica Liviu Tudor.

Genesis Property, compania ce detine si administreaza Novo Park si West Gate, doua parcuri de birouri clasa A din Bucuresti, a demarat deja testarea acestor masuri in propriile sale cladiri. Cu toate ca demararea testarii IMMUNE™ a necesitat o investitie de un milion de euro, Liviu Tudor, initiatorul standardului, este de parere ca nu se poate pune un pret pe sanatatea angajatilor si ca sporirea sigurantei pe care spatiile de lucru o ofera trebuie sa reprezinte o prioritate pentru toti administratorii de cladiri.

„Pentru noi, costul total va fi similar cu cel al convertirii imobilului in cladire ecologica: 1-2% din costul initial al constructiei. Sentimentul meu este ca proprietarii de cladiri vor considera ca niciun cost nu e prea mare pentru sanatatea rezidentilor si vor lua decizia de a investi in cresterea calitatii locului de munca al viitorului”, explica dl. Liviu Tudor.

Potrivit estimarilor Genesis Property, pentru o cladire al carei cost de constructie s-a ridicat la 20 de milioane de euro, administratorii ar trebui sa investeasca o suma de aproximativ 400.000 de euro pentru a implementa cu succes toate masurile care fac parte din IMMUNE Building Standard™. Costul poate varia in functie de varsta cladirii, dar si de dotarile care au fost incluse in proiectul initial.

Cladirile in care au fost implementate masurile componente ale IMMUNE™ vor primi unul dintre cele trei niveluri de certificare, respectiv Strong, Powerful sau Resilient, in urma unei analize a unui evaluator independent, dupa verificarea gradului de conformare a cladirii cu masurile organizationale, metodele de protectie si tehnologiile integrate in spatiul de lucru. 

Pentru ca noua normalitate in care traim a scos la iveala noi provocari, este important sa ne adaptam acestora si sa ne folosim de toate resursele pe care le avem la dispozitie pentru a raspunde, punctual, nevoilor prezentului si viitorului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/reintoarcerea-la-birou-immune-building-standard-un-instrument-pentru-oameni-necesar-pentru-prosperitatea-mediului-de-afaceri