Remedii naturiste pentru glanda tiroidă

BUCURESTI - 18 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Statistic vorbind, la nivel global s-a raportat în urma mai multor studii o creștere a numărului persoanelor care suferă de afecțiuni tiroidiene cu aproximativ 20% în rândul femeilor și 14% în rândul bărbaților.

Floarea Sfantului Ioan

Floarea Sfantului Ioan

Glanda tiroidă este cea mai mare glandă endocrină din organism, are formă de fluture, cântărește 30 de grame și se află localizată în zona anterioară a gâtului, unde ocupă un spațiu denumit loja tiroidiană, intră în raport posterior cu traheea și laringele. Această glandă este legată de nivelul de iod din organism, ea secretă 2 hormoni T3 (triiodotironina) și T4 (tetraiodotironina), care controlează si influențează funcțiile întregului organism, contribuind și la reglarea metabolismului.

Excesul sau deficitul acestor hormoni provoacă mai multe afecțiuni în corp care necesită supraveghere medicală și care pot fi tratate sau ameliorate atât cu tratament specializat cât și cu remedii pe bază de plante.

Statistic vorbind, la nivel global s-a raportat în urma mai multor studii o creștere a numărului persoanelor care suferă de afecțiuni tiroidiene cu aproximativ 20% în rândul femeilor și 14% în rândul bărbaților conform site-ului National Center for Biotechnology Information, iar Institutul Național de Sănătate Publică din România a declarat că în țara noastră în ultimii 10 ani numărul persoanelor care suferă din cauza tiroidei s-a triplat.

Dintre afecțiunile cele mai cunoscute rezultate în urma secreției anormale de hormoni tiroidieni amintim:

1. Hipertiroidism: reprezintă excesul de Iod în corp, această formă de afecțiune tiroidiană este raportată la aproximativ 15% din cazuri și determină apariția unor complicații precum boala Graves-Basedow, adenomul toxic sau gușă toxică multinodulară

2. Hipotiroidism: reprezintă deficitul de Iod în corp, aceasta se manifestă în cele mai multe cazuri prin tiroidită autoimună Hashimoto, simptomele sunt de piele uscată, schimbări ale vocii, oboseală excesivă, creștere în greutate, tulburări ale somnului, crampe musculare etc.

3. Noduli tiroidieni sunt cea mai frecventă problemă medicală care reprezintă modificări ale structurii glandei tiroide, fiind întâlniți la mai mult de 50% din cazuri. În proporție de aproximativ 85% sunt de natură benignă, iar sub 15% sunt de natură malignă.

Fiecare din aceste afecțiuni pot fi ținute sub control cu tratament medical specializat, dar acesta se poate suplimenta și cu remedii pe bază de sânzâiană, planta fiind apreciată pentru rezultate pozitive în ameliorarea problemelor tiroidiene.

Sânzienele au fost recunoscute ca plante benefice pentru efectele lor antispastice, antiinflamatoare, diuretice, depurative, laxative, antireumatice, sedative, anticanceroase și antitumorale. Bogate în vitamine și minerale, sânzienele mai conțin și iridoide, taninuri, cumarine, acizi polifenolcarboxilici (acid clorogenic), acizi organici (acid citric), enzime și flavonozide, care le conferă un rol benefic intern asupra afecţiunilor ale glandei tiroide, afecțiunilor corzilor vocale, faringitelor, laringitelor și asupra tulburărilor minore de somn. În uz extern, sânzienele aduc beneficii în afecțiuni precum noduli tiroidieni, plăgi de natură inflamatorie sau chiar canceroase.

Produsele pe de sânziene se pot folosi atât intern cât și extern. Intern se pot folosi sub formă de ceaiuri, tincturi, capsule, extern sub formă de comprese cu ceai din sânziană sau creme pe bază de sânziană.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acasa-media/remedii-naturiste-pentru-glanda-tiroida