Salariul minim si mediu in Bucuresti

BUCURESTI - 23 iulie 2020

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate, Social

Salariul mediu si minim in Bucuresti ofera o perspectiva frumoasa a acestei tari din sud-estul Europei, care creste constant in ultimii ani.

Salariu

Salariu

Salariul mediu si minim in Bucuresti ofera o perspectiva frumoasa a acestei tari din sud-estul Europei, care creste constant in ultimii ani.

Romania a migrat de la o economie planificata la comertul liber intr-o economie de piata. Astazi este membra deplina a Uniunii Europene si una dintre economiile cu cea mai rapida crestere.

Salariu minim in Bucuresti

Salariul minim in Romania a crescut de zece ori valoarea nominala in mai putin de 20 de ani. Acest lucru contribuie la explicarea transformarii cu care se confrunta economia romaneasca, atragand in tara o serie de companii, investitori si imigranti.

In prezent, salariul minim in Bucuresti, Romania este de 2230 de lei sau 475 de euro. Aceasta cifra este valabila pentru intreg teritoriul Romaniei si este probabil sa creasca inca o data in 2021.Pentru a vizualiza care este salariul tau brut genereaza un flutiras de salariu si toate taxele obligatorii (CASS, CASS, Impozit pe venit) catre stat cu calculator salariu 2020.

Salariu mediu in Bucuresti

Bucurestiul concentreaza cea mai mare parte a bogatiei din tara, insa alte orase romanesti atrag deasemenea investitii straine. Nu este de mirare ca Bucurestiul are cel mai mare salariu mediu din Romania.

In prezent salariul mediu se situeaza in jur de 3881 de lei, adica aproximativ 825 de euro. Este important sa subliniem faptul ca costul vietii este si cel mai mare in capitala, mai ales cand vine vorba de inchirierea unui apartament.

Bucuresti: perspective economice

Economia Romaniei este foarte diversificata, iar Bucurestiul este in plina expansiune pentru o serie de factori. Exista oportunitati intr-o serie de sectoare, inclusiv in industrie si servicii. Datorita Pandemiei Covid-19 multi dintre angajati au intrat in somaj tehnic sau au fost nevoiti sa isi dea demisia, astfel model cerere demisie a fost expresia cu multe cautari in motoarele de cautare. Insa, conform previziunilor, economie da semne ca isi revine.

In ciuda cresterii recente a salariilor din capitala, salariile din tara raman scazute pentru standardele europene. Cu toate acestea, Romania are o forta de munca talentata si institutii de educatie bune. Acest scenariu permite companiei sa isi maximizeze eficienta si profiturile in timp ce opereaza pe teritoriul tarii noastre. Bucurestiul este un oras locuibil si mai sigur decat majoritatea capitalelor din vestul Europei, atragand din ce in ce mai mult personal calificat pentru resedinta in oras.

Pentru strainii care doresc sa investeasca in tara, exista multe oportunitati, in special in zona IT. Forta de munca calificata, combinata cu costuri reduse atrage multe companii din Europa de Vest care deschid sucursale sau chiar se muta in Romania.