Sentimente.ro a lansat Video Call - o metodă simplă, sigură și menită să creeze legături puternice între oameni

BUCURESTI - 2 iunie 2020

Comunicat tip General in IT&C, Media / Publicitate, Social

Întâlnirile online au devenit din ce în ce mai populare în rândul românilor, mai ales în perioada pandemiei, în special, pentru cei care isi doresc sa cunoasca persoane noi. Distanțarea socială a pus in lumina, mai mult ca niciodata, dorinta interacțiunii interumane, cât mai apropiate de realitate, iar din acest motiv Sentimente.ro a lansat funcția de Video Call.

Sentimente.ro

Sentimente.ro

Peste 33.000 de utilizatori care își caută dragostea intră zilnic pe Sentimente.ro, iar numărul conturilor create în ultimele 3 luni a crescut cu 10%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 

Conform unui sondaj realizat de Sentimente.ro, s-a observat o schimbare în comportamentul utilizatorilor, astfel, 64% dintre utilizatori investesc mai mult timp în a cunoaște o persoană înainte de a ieși la o întâlnire (comparativ cu 55% anul trecut), iar 28% dintre aceștia declară că vor alege o întâlnire online în defavoarea celei offline, lucru nemaiîntâlnit până la aceasta pandemie. 

Video Call răspunde nevoilor utilizatorilor și sprijină siguranța facilitand comunicarea fără a schimba date cu caracter personal precum numărul de telefon, Whatsapp sau adresa de email. În același timp, facilitatea le oferă oportunitatea de a se bucura de interacțiunea unei întâlniri din confortul propriului domiciliu.

Utilizatorii au devenit mult mai activi, iar numărul de mesaje schimbate între aceștia a crescut de la 7 la 10 milioane. Sentimente.ro a dezvoltat funcția Video Call pentru sustinerea comunicării care permite efectuarea de apeluri video și audio într-un mod cât mai simplu cu putință. Integrarea noii funcții în browser, dar și în aplicațiile de mobile oferă utilizatorilor libertatea de a efectua oricand un apel video sau audio indiferent de platforma folosită, făcând astfel funcția ușor de utilizat.

Considerăm că pandemia va duce  la schimbarea unor obiceiuri, iar lumea se îndrepta spre online pentru rezolvarea diverselor situații, de la muncă sau din  viața privată. În momentul actual, conexiunea umană este cel mai important factor asociat întâlnirilor online, iar nevoia de comunicare live a devenit o necesitate în ultimele luni, în special pentru cei care locuiesc singuri. Dorința de a intâlni, de a cunoaste iubirea a fost și rămâne una dintre cele mai frumoase etape din viața unei ființe. Întâlnirile online prin Video Call vor întări prietenia și iubirea înainte ca 2 oameni să se întâlnească off-line. Comunicarea dintre 2 oameni care se văd și se aud pentru prima dată oferă oamenilor o paletă mult mai largă de de emoții și trăiri în comparație cu mesajele scrise, a declarat Flori Dragomir, cofondator Sentimente.ro.

Dacă înainte oamenii singuri când ieșeau la întâlnire preferau să meargă la o cafea, la un restaurant sau chiar în parc, acum mulți dintre ei improvizează și aleg să profite de timpul petrecut în casă. Mulți utilizatori au spus că în contextul pandemiei s-au adaptat și întâlnirile lor au constat în tururi virtuale la muzee și expoziții, maratoane de filme online sau întâlniri virtuale romantice. Conexiunile dintre oameni au devenit mai puternice datorită timpului investit în formarea unor legături de durată și a faptului că utilizatorii pot vedea și auzi persoana cu care comunică pe site. Astfeld funcția Video Call de pe Sentimente vine în întâmpinarea acestui nou tip de comportament și susține comunicarea și interacțiunea între cei care sunt pe cale să își înceapă drumul împreună. 

Despre Sentimente.ro

Statisticile arată că o relație din trei începe online și, până în 2024, peste 330 de milioane de persoane din întreaga lume își vor crea cont pe un site de dating. În România, piața de dating se dezvoltă constant, iar de 18 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor. Peste 1,8 milioane de persoane din România, dar și din străinătate au în prezent cont pe Sentimente.ro.

Sentimente.ro a fost lider pe piața de dating și în ceea ce privește inovația: în 2001 a fost primul site din România care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant în browser, în 2010 a dezvoltat sistemul de raportare a utilizatorilor care încălcau regulile de utilizare ale site-ului (aceștia nu mai pot accesa Sentimente.ro chiar dacă își schimbă datele contului sau își creează alt cont), în 2017 a apărut WallY, algoritmul de inteligență artificială care stă azi la baza interfeței personalizate, iar mai 2020 a marcat introducerea facilității Video Call pentru ca utilizatorii să poată comunica în siguranță, chiar pe platforma Sentimente.ro.