Soluții eficiente - lupta împotriva cearcănelor

BUCURESTI - 9 februarie 2021

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Pielea din jurul ochilor este cea mai subțire, sensibilă și delicată zonă a feței. Și anume din acest motiv enzimele descompuse sunt cu mult mai vizibile și accentuate la suprafața epidermei.

Cearcane

Cearcane

Deși cearcănele de sub ochi nu sunt cauzate de o problemă gravă de sănătate, prezența lor poate influența negativ aspectul tenului. Pentru a combate aceasta afecțiune specialiștii recomandă respectarea unui regim de viață echilibrat, iar în ultimă instanță mascarea pungilor de sub ochi cu ajutorul unui concealer inovator, cu efect natural.

Nu uitați de protecția solară

Dacă pielea este predispusă la pigmentare, lumina ultravioletă va agrava situația, provocând o acumulare în exces de melanină. Amintiți-vă, pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai sensibilă decât alte zone ale feței, ceea ce o face foarte vulnerabilă la influențele de mediu. Vara, acordați o atenție specială cremelor de ochi cu protecție solară. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine - acesta este unul dintre acele cazuri în care trebuie să dai dovadă de o atenție maximă.

Asigurați-vă că utilizați un produs cu spectru larg care va proteja simultan împotriva razelor UVA și UVB, care sunt la fel de dăunătoare pentru pielea subțire. Am dori să vă atragem atenția asupra faptului că produsele de protecție ar trebui să fie concepute special pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor, deoarece altele pot provoca iritații.

Începeți să utilizați retinol

Retinolul este un remediu excelent, dar subtil, pentru cercurile întunecate. După cum probabil știți, retinolul este un derivat al vitaminei A. Ajută la accelerarea reînnoirii celulare și la promovarea producției de colagen, care este deosebit de benefic atunci când vine vorba de prevenirea și tratarea cearcănelor.

Patch-urile pentru ochi cu retinol sunt cei mai potriviți pentru această sarcină, care poate livra vitamina cât mai adânc în piele, dar cremele vor fi, de asemenea, foarte utile. Și apropo, cu cât sunt mai puține ingrediente în produs, cu atât mai bine. Principalul lucru este să nu uitați să aplicați protecție solară după aplicarea produsului care conține retinol, deoarece razele solare afectează negativ vitamina, contribuind la descompunerea acesteia.

Încercați produse cu efect de albire

Aici este important să găsiți un produs foarte delicat și în niciun caz să nu folosiți produse pentru albirea pielii feței - acestea sunt prea agresive și pot provoca arsuri. Căutați produse speciale pentru pielea din jurul ochilor cu ingrediente precum acidul kojic și vitamina C. Acestea sunt utilizate în îngrijirea pielii pentru a lumina pielea și a elimina pigmentarea. În doze mici, poate fi utilizat și pentru pielea din jurul ochilor. După doar câteva zile de aplicare, veți observa cum se întâmplă minuni.

Aplicați un concealer potrivit 

Este important să selectați un ton potrivit! Optați pentru gama cromatică în nuanțe de roz. Sunt versatile pentru toate tipurile de piele și pot acoperi chiar și cea mai închisă culoare violet-albastru a cearcănelor. Nu uitați că trebuie să aplicați concealer-ul în forma de triunghi, nu exact de-a lungul liniei pleoapelor. Desenați o linie de la colțul exterior al ochiului până la aripa nasului. Conectați un triunghi trasând o linie în jos din colțul interior al ochiului. Aplicați ușor peste spațiul interior și estompați marginile.

Uitați de fardurile sub ochi

Vor accentua doar imperfecțiunea tonului. În schimb, puteți folosi un truc preferat al make-up artiștilor: conturează membrana mucoasă a pleoapei inferioare cu un roz pal. Aspectul va fi instantaneu reîmprospătat și odihnit.

    Acum vă puteți bucura de un aspect radiant al tenului!