Trucuri de cumpărare a unei maşini second hand

BUCURESTI - 13 august 2020

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Statisticile arată că cei mai mulţi dintre români preferă să cumpere maşini rulate, mai ieftine şi extrem de fiabile.

Masina second hand

Masina second hand

Piaţa auto este generoasă, însă achiziţionarea autoturismului potrivit poate fi o adevărată provocare. https://www.checkcardna.com este un instrument eficient care te protejează de înşelătorii, însă nu este singurul. În rândurile următoare ne-am propus să îţi dezvăluim câteva secrete care să te ajute să faci o investiţie şi să poţi intra în posesia unei maşini sigure şi fiabile.

Analizează bugetul

Analizele făcute de DRPCIV arată ca femeile din România preferă maşinile rulate a căror valoare se încadrează între 5000 euro şi 7000 euro, pe când bărbaţi se orientează către autoturisme cu valoare între 7000 euro şi 10000 euro. Când vine vorba de maşini rulate preţul este o constantă importantă, însă acesta nu este unul fix. Nu cumperi o maşină nouă aşa că orice sumă care îţi rămâne în plus faţă de bugetul prevăzut este un bonus binevenit. 

1. Analizează-ţi necesităţile

Înainte de a începe marea căutare fă-ţi o listă simplă a necesităților. Pentru a avea o imagine completă poţi să găseşti răspuns la următoarele comunicări. Foloseşti maşina în oraşe sau parcurgi distanţe mari în afara acestora? Teren accidental sau şosele asfaltate? Loc de parcare propriu sau la întâmplare în faţa blocului? Ai copii? unul, doi sau mai mulţi?  Motor puternic sau fiabil? Dotări standard sau premium?

În funcţie de răspunsurile retorice te poţi orienta către modelul potrivit. Utilizezi maşina cu precădere în oraş, simplu, un model compact, fără pretenţii de motorizare este perfect. Optimizezi costurile legate de consum şi o poţi parca cu uşurinţă. Locuiești în regiune montană cu teren accidental şi carosabil dificil în condiţii de umiditate? ai nevoie de o maşină cu tracţiune integrală care să fie sigură şi stabilă în astfel de situaţii. Zonele rurale cu şosele mixte, asfaltate şi pietruite, cu siguranţă o maşină de teren este soluţia potrivită.

2. Solicită un istoric al maşinii

Dacă ai găsit un autoturism care crezi că ţi se potriveşte, nu ezită să soliciţi un raport VIN complet. Astfel nu vei avea surprize neplăcute. Vei afla dacă maşina este în evidența poliţiei ca furată, dacă a fost implicată în incidente majore cu daune, dacă are defecte de fabricaţie şi rechemări în service, însă vei afla şi starea acesteia, număr de kilometrii reali şi aspecte legate de verificările tehnice. 

3. Inspectează maşina 

Dacă toţi paşii menţionaţi anterior decurg bine, poţi contacta vânzătorul. Inspectează  maşina, vezi cum arată şi cum este întreţinută. Nu ezită să soliciţi o inspecţie suplimentară dacă ceva nu îţi pare în regulă. Sunt în joc banii tăi, nu vrei să cumperi o maşină pe care să o ţii în service şi să nu o poţi folosi.

4. Negociază preţul

Cei mai mult dintre vânzători sunt dispuşi să negocieze preţul pentru autoturismele pe care le cumpără.  Solicită un raport VIN complet, în funcţie de istoricul maşinii poţi obţine o reducere importantă! 

Acestea sunt câteva dintre trucurile pe care le poţi folosi pentru a avea certitudinea că faci o investiție, însă nu sunt singurele, poți afla mai multe de la specialişti. Citeşte pe  bestvindecoder.com/article/8-tips-for-buying-a-used-car care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face marea achiziţie.