Abalone albastru la Accent Bijuterii - simbol al relaxării

BUCURESTI - 15 iulie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate

Abalone este un simbol al prosperităţii şi abundenţei, al puterii, al fertilităţii şi se spune că atrage norocul, inducând o atitudine veselă şi jovială.
Protejează purtătorul pe timpul călătoriilor, mai ales pe mare şi peste mare. Fiind un dar al mării, preia calităţile acesteia: relaxare, fluiditate, adaptibilitate, sensibilitate, puritate, pace, linişte, pe care le transmite şi purtătorului.

colier din argint cu abalone albastru la Accent Bijuterii

colier din argint cu abalone albastru la Accent Bijuterii

Scoica abalone, cunoscută şi sub numele scoica Paua, este considerată o “gema organică”, alături de perlă, coral, sidef şi fildeş. Jocul de culori iridiscente este absolut natural şi este influenţat de dieta şi de mediul de viaţă al moluştei.

Scoicile Paua se găsesc numai în Noua Zeelandă, fiind considerate o comoară naţională, pe când alte scoici din acest gen numite generic abalone, se găsesc în diferite părţi ale lunii: America, Africa, Australia.

Abalone mai are alte două supranume, “mother of pearl”, mamă de perlă datorită părţii din interior alb, sidefate sau “opalul mării” datorită tonurilor intense de verde şi albastru ce ies la iveală atunci când scoica este lustruită, culori similare cu cele ale opalului.

Partea interioară, nacrul, este cea mai lucioasă, variind în culoare de la alb-argintiu, roz, roşu, roşu-verde către tonuri de albastru închis şi verde ca adâncurile oceanului de unde a fost răpită.  Scoica abalone a fost  folosită în mod tradiţional pentru încrustarea interioarelor de mobile sau a instrumentelor muzicale, dar în perioada modernă, datorită periclitării mediului de viaţă şi colectării industriale, scoicile se folosesc în majoritate la crearea de bijuterii, cercei din argint cu abalone, pandantive sau brăţări din argint cu abalone.

Scoica a fost cunoscută cam în toată lumea antică, însă indienii Navajo au preţuit-o ca pe o adevărată comoară dătătoare de viaţă. Pentru Navajo abalone este, alături de turcoaz, obsidian şi scoica albă, una dintre cele patru pietre sacre, jucând un rol important în mitologia acestora. Scoica este asociată cu crearea celor patru munţi ce străjuie ţinuturile indienilor Navajo.

Abalone este un simbol al prosperităţii şi abundenţei, al puterii, al fertilităţii şi se spune că atrage norocul, inducând o atitudine veselă şi jovială. Protejează purtătorul pe timpul călătoriilor, mai ales pe mare şi peste mare. Fiind un dar al mării, preia calităţile acesteia: relaxare, fluiditate, adaptibilitate, sensibilitate, puritate, pace, linişte, pe care le transmite şi purtătorului.

Vă invităm să admiraţi bijuteriile din argint în combinaţie cu abalone albastru. Pentru bijuterii se aleg scoici cu cele mai intense culori ce subjugă atenţia şi captează umbrele şi coloritul oceanului.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Accent Bijuterii

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dvs.