Inelul de logodnă la Accent Bijuterii

BUCURESTI - 28 noiembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Sanatate

Inelul de logodnă este una dintre cele mai pline de înţelesuri bijuterii pe care o poate primi cineva. Acest minunat inel, dincolo de forma, mărimea, culoare sau tăietura pietrei, poartă cu sine povestea unică a relaţiei de dragoste dintre două persoane, fiind o bijuterie personală, cu mare încărcătură emoţională şi simbolică.

Accent Bijuterii - Inel de logodna din aur cu diamante

Accent Bijuterii - Inel de logodna din aur cu diamante

Originile initiale ale inelului de logodnă şi a verighetei sunt identice, cele mai vechi atestate ale purtării inelelor simbolice sunt atribuite grecilor, romanilor şi egiptenilor. În acele vremuri se dorea, ca inelul de logodnă, să simbolizeze legătura femeii cu bărbatul care urma să-i devină soţ, propunerea însă având atunci mai mult valenţe de afacere decât dorinţa romantică de unire a destinelor. Romanii foloseau inele din fier ca simbol al puterii fizice şi al permanenţei sentimentelor, iar grecii sunt creditaţi cu ideea iniţială, aceea de a purta inelul de logodnă pe al patrulea deget al mâinii stângi, acolo unde se credea că  “vena amoris” sau vena dragostei se conecta cu inima. În timpul secolului al nouălea, Papa Nicolas I a introdus obiceiul ca inelul de logodnă să fie făcut din aur pentru a demonstra ca viitorul mire are putere financiară şi posibilitatea să-şi îngrijească viitoarea familie.

În antichitate inelele de logodnă puteau fi confecţionate din piele naturală, fibre din plante sau alte materiale şi demonstrau, dincolo de unirea dintre cei doi logodnici, apartenenţa la pământul şi mediul care le susţinea existenţa.

Pe masură ce timpul trecea, inelele s-au confecţionat din metal, mai elaborate, în final decorate cu pietre preţioase şi semipreţioase pentru a adăuga distincţie şi eleganţă. Se foloseau aranjamente – combinaţii simbolice de geme benefice ale lunii de naştere pentru a evoca părinţii celor doi logodnici, precum şi persoanele celor doi în cauză. Timp de secole însa diamantele au fost prea rare şi prea scumpe pentru a fi folosite la scară largă.

La sfarsitul secolului al 19-lea s-au descoperit depozite considerabile de diamante în Africa, ceea ce a făcut ca piatra să fie disponibilă în cantităţi mari şi la preţuri mai mici, către oamenii obişnuiţi. Datorită abundenţei diamantelor, modelele inelelor au devenit mai elaborate şi din ce în ce mai multe viitoare mirese au primit astfel de geme preţioase .

În multe ţări, inelul cu diamante rămâne standardul pentru o cerere în căsătorie. Piatră clară şi strălucitoare, diamantul simbolizează puritatea, iar duritatea pietrei este simbolul trăiniciei iubirii cuplului. Grecii credeau că diamantul este lacrima zeilor, inelul de logodnă trebuind purtat pe cel de-al treilea deget de la mâna stângă. Se spune că acest deget are o venă care duce direct la inimă, în acest fel inelul fiind în legătură directă cu inima fetei.

Dar, chiar dacă diamantul va fi mereu en vogue, există şi alte pietre preţioase care pot ornamenta inelul de logodnă.

Safirul, de exemplu, este o piatră destinată în special persoanelor sentimentale, sensibile. Această piatră inspiră linişte, ca şi culoarea cerului sau a mării şi evocă sinceritatea, bunăstarea şi fidelitatea. Rubinul, mult timp această piatră preţioasă fiind rezervată doar bărbaţilor pentru a fi purtată, semnifică victoria, dragostea, bunăstarea şi pasiunea, cel mai scump fiind rubinul sângeriu şi recomandat la un  inel pentru femeile pasionale. Smaraldul este o piatra preţioasă foarte sensibilă şi care se taie cu greutate, simbolizând speranţa, fertilitatea şi bunăstarea financiară în cadrul cuplului. Cu cât este mai verde, cu atât  piatra este mai preţioasă, iar legenda ne spune că piatra de smarald dăruită la logodnă se sparge doar atunci când s-a comis adulterul.

Desi decizia finală privitoare la locul  ineluli de logodnă pe mâna vă aparţine în totalitate, poate fi o idée bună să păstraţi tradiţia locului cuvenit acestuia atat înainte cât şi după căsătorie.

Tradiţia modernă dictează ca inelul de logodnă se poartă pe degetul inelar de la mâna stângă. Mâna dreaptă este pentru inelele fără legătură cu logodna sau căsătoria, dar purtând inelul de logodnă pe mâna stângă este cel mai bun mod de a vă face cunoscută logodna şi de a respecta tradiţiile.

După căsătorie verigheta se poartă cel mai aproape de inimă cu inelul de logodnă chiar deasupra ei.

Desăvârsita sa simplitate şi eleganţă fac din inelul de logodnă cu diamante, o alegere clasică şi expresia absolută a dragostei. Puteţi să vă încântaţi din selecţia noastră de inele de logodnă din platină şi aur.

Dorinţa noastră este ca modelele Accent Bijuterii să satisfacă cele mai rafinate şi pretenţioase gusturi.

Despre Accent Bijuterii

Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc şi în magazinul de la Piaţa Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, Bucureşti.

În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur şi argint, magazinul nostru vă oferă şi servicii de reparaţii bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie.

Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienţilor sau propriilor angajaţi, cu oferte speciale în funcţie de comanda Dvs.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/accent-bijuterii/inelul-de-logodna-la-accent-bijuterii