Acceptare pura si simpla a mostenirii

Definitie Acceptare pura si simpla a mostenirii

Manifestarea de vointa prin care succesibilul isi pastreaza si consolideaza titlul de mostenitor, savarsind fie un act juridic, fie un fapt juridic. Ea poate fi voluntara (expresa sau tacita) sau fortata (ca o sanctiune civila impusa erezilor in unele situatii, constand in decaderea lor din dreptul de a renunta la mostenire ori de a o accepta sub beneficiu de inventar astfel, potrivit art.703 Cod Civil, "erezii care au dat la o parte sau au ascuns lucruri ale unei succesiuni, nu mai au facultatea de a se lepada de dansa", deci se considera ca au acceptat-o, iar potrivit art.712 Cod Civil, "eredele care a ascuns obiecte ale succesiunii sau care, cu stiinta si rea-credinta n-a trecut in inventar lucruri dintr-insa, nu se poate folosi de beneficiul de inventar", deci se considera ca a acceptat mostenirea pur si simplu).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Acceptare pura si simpla a mostenirii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Acceptare pura si simpla a mostenirii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Acceptare pura si simpla a mostenirii. Definitiile termenilor despre Acceptare pura si simpla a mostenirii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Acceptare pura si simpla a mostenirii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Acceptare pura si simpla a mostenirii.