Accesiune a animalelor salbatice

Definitie Accesiune a animalelor salbatice

Din punctul de vedere al dreptului civil, o accesiune imobiliara naturala. Art.503 Cod Civil prevede ca "orice animale sau zburatoare salbatice trec in cuprinsul nostru se fac ale noastre, pe cat timp raman la noi, afara numai daca asemenea trecere s-a ocazionat prin frauda sau artificii". Dobandirea animalelor prin trecerea lor pe pamantul unui proprietar are loc in virtutea dreptului de accesiune, animalele devenind accesoriile fondului pe care se afla. Imediat ce animalele salbatice parasesc terenul respectiv, ele inceteaza a mai apartine proprietarului acelui teren. Mentionam ca fondul cinegetic, in prezent, este proprietatea statului. Dobandirea unor exemplare de animale salbatice de catre orice persoana poate avea loc numai in conditiile prevazute de Legea 26/1976 privind economia vanatului si vanatoarea.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Accesiune a animalelor salbatice? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Accesiune a animalelor salbatice.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Accesiune a animalelor salbatice. Definitiile termenilor despre Accesiune a animalelor salbatice cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Accesiune a animalelor salbatice, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Accesiune a animalelor salbatice.