Accesiune

Definitie Accesiune

Accesiunea este reglementata in art.483-516 Cod Civil. Art.488 Cod Civil prevede: "Tot ce se uneste si se incorporeaza cu lucrul se cuvine proprietarului lucrului�". Astfel, accesiunea este incorporarea sau unirea unui lucru cu alt lucru, fiecare avand proprietari diferitii. Proprietarul bunului mai important, considerat principal, devine si proprietar al bunului mai putin important sau accesoriu. Fostul proprietar al bunului accesoriu, de regula, are dreptul sa primeasca o despagubire, in virtutea principiului imbogatirii fara justa cauza. Accesiunea este de doua feluri: accesiune imobiliara si mobiliara. Acesiunea imobiliara poate fi naturala si artificiala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Accesiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Accesiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Accesiune. Definitiile termenilor despre Accesiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Accesiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Accesiune.