Acciza

Definitie Acciza

Taxa suportata de consumatori, una din formele cele mai raspandite ale impozitelor indirecte, care se include in pretul de vanzare al unor marfuri determinate. Este o taxa speciala de consumatie care se aplica produselor din tara si din import, suportata de consumatori. Acciza constituie o importanta sursa a veniturilor bugetare. Teoria economica recomanda aplicarea accizelor asupra bunurilor cu cerere inelastica. In aceste conditii, cresterea bunurilor impozitate prin accize nu determina reduceri semnificative ale consumului acestor bunuri, astfel incat veniturile bugetare din accize sunt relativ stabile. In Romania se aplica unor bunuri precum produsele petroliere, bauturile alcoolice, tigarile, cafeaua, etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Acciza? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Acciza.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Acciza. Definitiile termenilor despre Acciza cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Acciza, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Acciza.