Handling TV Interviews si Crisis Communications, training-uri deschise pentru practicienii de relatii publice

BUCURESTI - 16 februarie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Achelis & Partner Public Relations si Forum for International Communications organizeaza in data de 10 martie, respectiv 12 martie, modulele de training Handling TV Interviews si Crisis Communication. Seminariile vor avea loc la America House Bucuresti.

Handling TV Interviews si Crisis Communications, training-uri deschise pentru practicienii de relatii publice

Handling TV Interviews se adreseaza specialistilor de relatii publice, purtatorilor de cuvant si managerilor, care doresc sa abordeze cu competenta si incredere relatia cu media. Din agenda seminarului amintim: specificul interviurilor TV, conceperea si transmiterea mesajelor cheie, aptitudini necesare pentru o buna aparitie TV, limbajul trupului, retorica, cum sa faci fata intrebarilor incomode, cum sa-ti infrangi emotiile in fata camerei, particularitatile interviurilor in direct si inregistrate.

Seminarul este sustinut de Daniel Apostol si Thomas Achelis. Daniel Apostol este realizator si redactor sef al postului de televiziune The Money Channel. A urmat Scoala de Jurnalism BBC si si-a inceput activitatea ca reporter de radio, redactor sef la Uniplus si corespondent BBC si Radio Europa Libera. A absolvit cateva programe internationale precum Reuters, PS si BBC. Este trainer autorizat in jurnalism si a sustinut cursuri in cadrul Centrului de Jurnalism Independent. Este absolvent al programului MBA Romano-Canadian de la ASE Bucuresti cu specializarea marketing.

Thomas Achelis este Chairman al Institute for Quality in Public Relations si presedintele agentiei Achelis & Partner Public Relations. Cu aproape 30 de ani de experienta in PR, Thomas desfasoara o activitate intensa la nivel international, fiind co-fondatorul Institutului pentru Calitate in Relatii Publice (IQPR), presedintele Academiei Europene de PR (EAPR) si membru al Institutului Britanic de Relatii Publice (CIPR). A absolvit Facultatea de Film si Televiziune din München.

Training-ul Crisis Communications porneste de la premisa ca managementul situatiilor de criza inseamna mai mult decat limitarea daunelor, fiind mai degraba arta de a anticipa situatiile cu potential negativ. Imbracand mai multe ipostaze precum disponibilizarile in masa, boicotul, grevele, zvonurile interne, santajul, retragerea unor produse sau servicii de pe piata, scadalurile mediatice, financiare sau de mediu, crizele pun in miscare un mecanism complex de probleme care necesita o strategie eficienta de anticipare si gestionare.

Din agenda seminarului amintim:
•anticiparea, prevenirea si gestionarea situatiilor de criza,
•asigurarea resurselor necesare managementului situatiilor de criza,
•rolul profesionistului de Relatii Publice in rezolvarea situatiilor de criza,
•conlucrarea cu alte departamente ale organizatiei,
•cum functioneaza presa in situatii de criza? Ce vor jurnalistii? Relatia cu mass media
•identificarea stakeholder-ilor relevanti pentru dialog,
•Conceperea si redactarea unui manual de criza
•Strategii adaptate pentru mediul online

Modulul se adreseaza purtatorilor de cuvant, directorilor si specialistilor de PR din departamentele de comunicare precum si consultantilor din agentiile de Relatii Publice.

Trainer-ul este Thomas Achelis (vezi profilul mai sus).

Cursurile sunt intensive si pun accent pe aspecte practice, studiile de caz, simularile si situatiile concrete reprezentand elementele centrale ale training-ului. Seminariile reprezinta o platforma adecvata pentru schimbul de experiente intre profesionistii de Relatii Publice.

Agenda seminariilor poate fi consultata la http://www.achelis.com/index.php?id=166. Link de inscriere: http://www.achelis.com/index.php?id=175.

Taxa de participare pentru fiecare modul este de 350 € plus TVA. Sunt incluse toate cheltuielile aferente training-ului: prestatia trainerilor, materialele de curs, masa de pranz si pauzele de cafea.

Aceste module sunt disponibile si in varianta inhouse, fiind adaptate temetic la cerintele clientilor.

Pentru informatii suplimetare, ne puteti contacta la dana.oancea@achelis.com sau la tel. 031-4014245, 0722-964382.


Contact
Dana Oancea
Achelis & Partner Public Relations
Tel. 031-4014245; 0722964382
dana.oancea@achelis.com
www.achelis.com; www.praward.ro

Despre Achelis & Partner Public Relations

Despre organizatori

Achelis & Partner Public Relations este o agentie de consultanta in comunicare, ce ofera servicii full service de relatii publice din 1999. Seminarii si training-uri, dezbateri publice si intalniri informale, actiuni de promovare a bunelor practici in comunicarea de afaceri sunt cateva dintre activitatile desfasurate in acest scop. Agentia este membra fondatoare a fundatiei Forum for International Communications, organizatoare pentru al cincilea an consecutiv a Saptamanii PR-ului Romanesc, un proiect pe termen lung, avand ca obiective principale impunerea unor standarde occidentale de performanta si de bune practici in industria autohtona de PR.

Forum for International Communications este o organizatie non-guvernamentala care isi propune sa imbunatateasca standardele profesiei de relatii publice. Incepand din 2003, fundatia organizeaza Gala Excelentei in Relatii Publice, impus drept cel mai important eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul comunicarii de afaceri din Romania. In martie 2006, fundatia a initiat programul CSR Romania cu scopul de a promova bunele practici in domeniul responsabilitatii sociale corporatiste.
Contact
Dana Oancea
Achelis & Partner Public Relations
Tel. 031-4014245; 0722964382
dana.oancea@achelis.com
www.achelis.com; www.praward.ro
dana.oancea@achelis.com