Achitare

Definitie Achitare

A declara nevinovat pe cineva printr-o hotarare judecatoreasca, reglementata in art.11 Cod Procedura Penala. Instanta de judecata hotaraste achitarea inculpatului prin sentinta, cand constata ca: - fapta nu exista, - fapta nu este prevazuta de legea penala, - fapta nu prezinta gradul de pericol al unei infractiuni, - fapta nu a fost savarsita de inculpat, - faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, - existenta vreuneia din cauzele care inlatura caracterul penal al faptei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Achitare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Achitare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Achitare. Definitiile termenilor despre Achitare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Achitare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Achitare.