Acord swap

Definitie Acord swap

Acord bilateral intre bancile centrale prin care partile semnatare se obliga sa-si puna reciproc la dispozitie, la cerere, o suma de bani in valuta proprie, in cadrul unui plafon prestabilit. Scopurile acordului "swap" pot fi: - echilibrarea temporara a balantelor de plati - finantarea operatiunilor de interventie pe piata valutara pe un termen determinat (de pana la un an) - cresterea rezervelor oficiale de valuta convertibila ale bancilor semnatare. Sumele utilizate in aceste scopuri se vor rambursa intr-un termen de pana la o jumatate de an de la expirarea termenului de valabilitate a acordului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Acord swap? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Acord swap.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Acord swap. Definitiile termenilor despre Acord swap cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Acord swap, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Acord swap.