Acorns Nursery – o nouă locație în zona Aviației

BUCURESTI - 16 iunie 2016

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

București, 16 iunie 2016: tot mai multe studii confirmă importanța stimulării bebelușului încă de la naștere, în vederea atingerii potențialului maxim de dezvoltare, atât din punct de vedere intelectual, emoțional, fizic, cât și social. Acorns Nursery conștientă de impactul dezvoltării timpurii, a educației eficiente si stării de bine a copilului, deschide un nou sediu dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani – în zona Aviației, strada Intrarea Poiană, nr. 8

Înscrierea copiilor în colectivitate, de la cele mai mici vârste, are beneficii atât pentru dezvoltarea limbajului, abilităților de relaționare socială, cât și îm ceea ce privește dobândirea și dezvoltarea încrederii în sine, a independenței și a dorinței de explorare. Semnificativ este, în această perioadă, nivelul de stimulare corespunzătoare, în acord cu nevoile copilului mic. Existența unui cadru organizat care să răspundă nevoilor de siguranță, de cunoaștere, prezența personalului calificat in lucrul cu aceste grupe de vârstă și a unei planificări a activităților sunt aspecte care primează în vederea conturării unui mediu optim pentru dezvoltarea copilului mic.

Acorns Nursery are o tradiție de 12 ani de existență pe piață educațională perioadă în care a pus în prim plan nevoile copilului mic oferind servicii de educație preșcolară concentrate pe copil, părinte, educator și comunitate. Este prima creșă privată acreditată in România, care a primit premii din partea ”Every Child Matters” și prima creșă din domeniul educațional care a primit certificatul ”Investors in People”. Acorns Nursery de-a lungul celor peste 10 ani a devenit una dintre cele mai performante grădinițe britanice particulare din București.

Începând cu luna septembrie a anului curent, Acorns Nursery inaugurează o nouă locație, în zona Aviației pentru a răspunde nevoii de standardizare a serviciilor de educație timpurie, în centre specializate. Această nouă locație va funcționa în acord cu programa britanică; desfășurarea activităților va fi conformă standardelor de lucru implementate în Marea Britanie, crearea unui mediu stimulativ, în acord cu nevoile celor mici. Curricula educațională britanică este o abordare complet integrată și menită a îndeplini toate cerințele elevilor prin metode diferențiate de predare. Toate cursurile și activitățiile se vor desfășura în limba engleză, se va pune accentul pe o formă de învățare interactivă într-un mediu vesel, sigur, special construit pentru a se adapta nevoilor fiecărui copil. Metode moderne de educare și dezvoltare a copiilor, raportul de 1 la 4 (unui grup de 4 copii îi este alocat 1 adult), personal pregătit corespunzător pentru a stimula procesul de învățare specific acestei vârste, activitate structurată și planificată pentru a dezvolta copilul ca întreg, atât din punct de vedere fizic, intelectual, emoțional, cât și social sunt standardele care ne-au recomandat de mai bine de 10 ani, standarde pe care le vom implementa și în noua locație.   

Despre Acorns British Style Nursery

Fundaţia ACORNS este prima organizație din domeniul educației din România certificată Investor in People și premiată cu Every Child Matters Standards Award. Fundaţia Acorns oferă prin intermediul grădiniţei ACORNS Nursery educație și îngrijire copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani după metoda și programa britanică care are ca punct central individul și capacitățile sale. Fundaţia Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children's Bureau (Marea Britanie) si Early Years - the organization for young children (Irlanda de Nord).