SUNT CU TINE - O campanie de promovare a sănătății mintale

Cluj-Napoca - 9 martie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate

Asociația de Consiliere și Psihoterapie Online din România (ACPOR) lansează campania SUNT CU TINE pentru promovarea sănătății mintale. Printr-o inițiativă nouă, mesajele campaniei se adresează persoanelor care au un apropiat care suferă de o problemă de sănătate mintală. Campania se va derula în mediul online (#suntcutine) în perioada martie-aprilie 2020 și va consta în articole, mărturii video, informații științifice, precum și un screening online gratuit pentru anxietate și depresie.

Campania #SUNTCUTINE

Campania #SUNTCUTINE

 Vezi că aproapelui tău îi este greu? Suntem aici ca să îi poți spune: SUNT CU TINE 

Mesajul campaniei pe site-ul ACPOR

Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România (ACPOR) lansează campania SUNT CU TINE, o campanie cu rolul de a facilita identificarea problemelor de sănătate mintală și de a evidenția rolul major al apropiaților în ameliorarea suferinței celor care se confruntă cu o astfel de problemă. Campania se va desfășura online în perioada martie-aprilie 2020 și este realizată cu sprijinul Betfair Romania Development.

 

Despre campania SUNT CU TINE

Prin intermediul sloganului SUNT CU TINE, campania își propune să îi sprijine pe cei care vor să fie aproapele celui care suferă de o tulburare mintală, pentru ca ei să știe ce înseamnă și cum se manifestă anxietatea și depresia, să învețe să asculte, să adreseze întrebările potrivite, să știe cum să fie alături de cei dragi lor când caută ajutor specializat, să aibă încredere în cel care suferă, să ofere o îmbrățișare caldă sau o strângere de mână care dă putere. Acestea sunt câteva expresii ale lui SUNT CU TINE. Mai multe despre această campanie, aici:

- Pagina campaniei site ACPOR: www.acpor.ro/suntcutine
- Pagina de Facebook ACPOR: FB/acpor.ro – #suntcutine

 

Obiectivele campaniei

- Să oferim informații despre cele mai frecvent întâlnite probleme de sănătate mintală (anxietate și depresie), ca să poată fi recunoscute mai ușor.
- Să punem la dispoziție un screening online gratuit pentru identificarea tulburărilor de anxietate și depresie.
- Să aducem mai aproape de publicul larg perspectivele unor persoane care au avut probleme de sănătate mintală.
- Să oferim recomandări (despre cum pot oferi sprijin psihologic) acelora care își doresc să fie alături de oamenii dragi aflați în suferință.

 

Despre ACPOR

Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România (ACPOR) a fost înfiinţată în anul 2009 de un grup de cercetători și practicieni din Cluj-Napoca cu scopul de a promova sănătatea mintală prin utilizarea tuturor oportunităților oferite de științele psihologice și de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC). Asociaţia promovează cercetări, formare continuă şi servicii în domeniul sănătăţii mintale, în special al consilierii şi psihoterapiei, prin integrarea abordărilor clasice cu cele de e-mental health.

Despre ACPOR

Asociaţia de Consiliere şi Psihoterapie Online din România (ACPOR) a fost înfiinţată în anul 2009 cu scopul de a promova sănătatea mentală prin utilizarea tuturor oportunităților oferite de științele psihologice și de tehnologia informației și a comunicațiilor (TIC).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/acpor/sunt-cu-tine-o-campanie-de-promovare-a-sanatatii-mintale