Acreditiv

Definitie Acreditiv

Un aranjament incheiat cu o banca, prin care unui client de peste hotare i se pune la dispozitie o suma de bani. Contul acestuia este debitat cu suma ceruta, iar banca respectiva solicita bancii-corespondent sa remita banii acolo unde doreste clientul. Pentru mai multa siguranta, banca va trimite corespondentei sale un specimen al semnaturii clientului.Este o forma de decontare fara numerar, prin care unitatile asigura cu anticipatie din propriile disponibilitati sumele necesare efectuarii anumitor plati. Acreditivul este utilizat mai ales de catre firmele care intarzie in mod repetat platile catre furnizori; in asemenea situatii, furnizorii sunt in drept sa pretinda beneficiarilor de a le rezerva, inainte de efectuarea unor noi livrari de produse, sumele corespunzatoare platilor.Deschiderea acreditivului (rezervarea sumei necesare platii) se face de catre banca la cererea platitorului, fiecare acreditiv fiind in favoarea unui furnizor. Platile din acreditiv se efectueaza de banca pe masura executarii obligatiilor contractuale, si a prezentarii de catre furnizor a documentelor stabilite prin conditiile de deschidere a acreditivului (factura, dovada de livrare sau de predare a marfurilor, etc).Acreditivul poate fi:- revocabil (permitand modificarea sau revocarea sa de catre importator in orice moment, in limita termenelor de valabilitate, fara acordul si fara avizarea exportatorului) sau- irevocabil (neputand fi modificat sau revocat, anulat, constituind astfel o garantie sigura pentru exportator in ceea ce priveste incasarea drepturilor sale).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Acreditiv? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Acreditiv.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Acreditiv. Definitiile termenilor despre Acreditiv cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Acreditiv, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Acreditiv.