Act autentic

Definitie Act autentic

Inscris incheiat cu respectarea formelor legale si a carui autenticitate este confirmata de semnatura si stampila autoritatii care l-a intocmit sau verificat. Acel act care s-a facut cu solemnitatile cerute de lege de un functionar public, care are dreptul de a functiona in locul unde s-a facut actul. Mijloc de proba din categoria inscrisurilor prevazute in art.1171 si urm. Cod Civil. Cu privire la autentificare, vezi Legea nr.36/1995, notarul public fiind competent sa autentifice un act. Actul autentic are putere de proba. Actul poate fi atacat numai prin inscriere in fals. De asemenea, actul autentic poate fi investit cu formula executorie, avand astfel aceeasi putere ca o hotarare judecatoreasca.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act autentic? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act autentic.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act autentic. Definitiile termenilor despre Act autentic cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act autentic, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act autentic.