Act de dispozitie

Definitie Act de dispozitie

1. Din punctul de vedere al dreptului civil, acele acte juridice civile care au ca rezultat iesirea din patrimoniul unei persoane a unui drept ori grevarea unui bun cu o sarcina reala (ipoteca, gaj).Spre exemplu vanzarea, schimbul, donatia, renuntarea la un drept etc.2. Din punct de vedere comercial, masura luata de adunarea generala a unei societati comerciale ori de persoana fizica ce are calitatea de presedinte sau director si care este abilitata de adunarea generala sa ia masuri pentru bunul mers al societatii. Actele sale de dispozitie trebuie sa fie strict in interesul societatii. Vezi si act de conservare, act de administrare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act de dispozitie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act de dispozitie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act de dispozitie. Definitiile termenilor despre Act de dispozitie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act de dispozitie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act de dispozitie.