Act de sesizare

Definitie Act de sesizare

Act prin care este sesizat organul de urmarire penala sau se dispune trimiterea in judecata a inculpatului. Cand legea prevede ca inceperea urmaririi penale nu poate avea loc fara o sesizare speciala, aceasta trebuie facuta in scris si semnata, iar actul de sesizare trebuie sa cuprinda in mod corespunzator datele prevazute de plangere. Actul de sesizare a instantei il constituie rechizitoriul sau plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazurile prevazute de lege.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act de sesizare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act de sesizare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act de sesizare. Definitiile termenilor despre Act de sesizare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act de sesizare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act de sesizare.