Act juridic de optiune succesorala

Definitie Act juridic de optiune succesorala

Manifestarea de vointa a succesibilului de a accepta (pur si simplu sau sub beneficiu de inventar) sau de a renunta la mostenire. Este un act unilateral, indivizibil (se accepta sau se renunta, cu cateva exceptii, la intreaga mostenire cuvenita), pur si simplu, irevocabil, declarativ (producandu-si efectele de la data deschiderii succesiunii), si constituie exercitarea unui drept absolut si discretionar (succesibilul nu trebuie sa-si justifice sau motiveze vointa).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act juridic de optiune succesorala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act juridic de optiune succesorala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act juridic de optiune succesorala. Definitiile termenilor despre Act juridic de optiune succesorala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act juridic de optiune succesorala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act juridic de optiune succesorala.