Act solemn

Definitie Act solemn

Acel act juridic civil la a caror incheiere manifestarea de vointa trebuie sa imbrace o anumita forma ceruta de lege. Aceasta forma speciala, solemna este ceruta pentru valabilitatea (ad validitatem sau ad solemnitatem) actului juridic civil.Spre exemplu testamentul, ipoteca conventionala, contractul de donatie.Forma solemna consta, de regula, intr-un inscris autentic notarial, dar ea poate imbraca si alt aspect exterior, cum este cazul testamentului olograf.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Act solemn? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Act solemn.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Act solemn. Definitiile termenilor despre Act solemn cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Act solemn, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Act solemn.