Actio de in rem verso

Definitie Actio de in rem verso

Expresie din limba latinaDenumire latina data mijlocului juridic procedural prin care cel care a suferit o saracire ca urmare a imbogatirii fara justa cauza a altei persoane (numita generic imbogatit) poate reclama in justitie de la aceasta restituirea imbogatirii dobandite in detrimentul lui.Promovarea acestei actiuni ete subordonata indeplinirii a doua grupe de conditii cumulative:a) conditii materiale- sa existe o imbogatire a paratului:- saracirea reclamantului sa aiba o legatura sau corelatie directa cu imbogatirea paratuluib) conditii juridice- imbogatirea si saracirea corespunzatoare sa fie lipsite de o cauza justa, adica de un temei juridic care sa le justifice- imbogatitul sa fie de buna-credinta, buna lui credinta fiind prezumata (nu trebuie dovedita)- saracitul sa nu aiba la dispozitie o alta actiune in justitie pentru realizarea dreptului sau de creanta impotriva paratului (are astfel caracter subsidiar).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actio de in rem verso? Propune definitie

Poze Actio de in rem verso

 • Sigle

  Poza: Anunț Finalizare proiect finanțat prin măsura 2 “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” - VERSO TRUST S.R.L.

 • UNI-K & VERSO PENTRU PRIMA OARA IMPREUNA, LIVE !

  Poza: UNI-K & VERSO PENTRU PRIMA OARA IMPREUNA, LIVE !

 • INNA, un debut remarcabil in Marea Britanie

  Poza: INNA, un debut remarcabil in Marea Britanie

 • Remodelare corporala cu ofertele IzzyReduceri.ro

  Poza: Top 3 tehnologii inovative de remodelare corporala

 • Vezi toate pozele despre Actio de in rem verso

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actio de in rem verso.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actio de in rem verso. Definitiile termenilor despre Actio de in rem verso cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actio de in rem verso, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actio de in rem verso.