Venetia la Bucuresti adusa de MASCHERE DI VENEZIA, expozitia de fine art print semnata SIMION BUIA

BUCURESTI - 9 martie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Fotograful Simion Buia aduce misterul Carnavalului de la Venetia in peisajul artistic bucurestean, prin expozitia de fine art print Maschere di Venezia, gazduita in centrul capitalei de UniCredit Tiriac Bank, pana la sfarsitul lunii martie.

Venetia la Bucuresti adusa de MASCHERE DI VENEZIA, expozitia de fine art print semnata SIMION BUIA

Artistul prezinta in cadrul primei sale expozitii din Bucuresti 20 de imagini spectaculoase atat prin dimensiuni, cat si prin dramatism, tratand enigmaticele masti venetiene intr-o maniera inedita, prin imprimare pe panza. Sistemul folosit de fotograf este unul special, apartinand brandului Epson, unul dintre principalii producatori de imprimante fotografice profesionale si echipamente de imprimare de mari dimensiuni. Este vorba despre imprimarea cu cerneala pe baza de pigment, la o rezolutie inalta, pe imprimanta Epson Stylus Pro 11880, folosind ca suport water resistent matte canvas de la Epson. Aceste printuri sunt apoi prinse pe sasiu, precum o panza de pictura. Structura fina a materialului dublata de calitatea si durabilitatea printului - garantat timp de 75 de ani - transforma o imagine fotografica in fine art print, lucrari care se preteaza atat la expunerea in locuinte, cat si in spatii de birouri.

Carnavalul -care anul acesta s-a desfasurat intre 13 si 24 februarie- are o traditie de 741 de ani, fiind punctul de plecare al unui act artistic si al unui parcurs spiritual pentru Simion Buia. Lucrarile ilustreaza dimensiunea umana a mastilor, mergand dincolo de simpla lor existenta materiala, o tema care pune in valoare tehnica si sensibilitatea artistica a fotografului inspirat de jocul scenic al costumelor si al mastilor din timpul ultimelor 5 editii ale evenimentului venetian.

Venetia, vazuta de Simion Buia si adusa in Bucuresti cu sprijinul UniCredit Tiriac Bank si Epson, ramane, chiar si in contextul noilor sale coordonate geografice, un loc plin de mister si fascinatie.

Simion Buia traieste si munceste in Dusseldorf si in Bucuresti. A studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Dusseldorf, la celebra Becher Schule.

Despre Action Concept SRL

Expozitia cu vanzare este deschisa publicului de luni pana vineri, intre orele 9.00 -17.00, la UniCredit Tiriac Bank din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 88, vizavi de Palatul Regal.

Proiectul este sustinut de RPD (Romanian Paper Distribution) si Leykom, si de partenerii media: TVR Cultural, Romania Pitoreasca, Comunicate Media, Photo Travel, eFoto si Cotidianul.ro.


Raluca Bogdan || PR Coordinator
Asociatia Action Concept
Tel: 0763 654 950
ralucabogdan@actionconcept.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/action-concept-srl/venetia-la-bucuresti-adusa-de-maschere-di-venezia-expozitia-de-fine-art-print-semnata-simion-buia