Actiune cambiala

Definitie Actiune cambiala

Mijloc juridic prin care posesorul unei cambii isi realizeaza dreptul sau de creanta izvorat din acesta, urmarind, in cazul in care plata este refuzata, pe debitorul principal ori pe debitorii de regres.Actiunea cambiala poate fi:a) directa - serveste creditorului cambial la urmarirea trasului si a avalistilor acestuia, in cazul in care debitorul principal a acceptat cambia, dar refuza plata exercitarea ei nu este supusa unor formalitati deosebite, urmarirea datornicului pe cale judiciara putad fi facuta oricand, pana la implinirea termenului de prescriptieb) indirecta (sau de regres) - serveste creditorului cambial la urmarirea debitorilor de regres, in caz de refuz de acceptare al trasului neurmat de o interventie (pentru acceptare si plata) exercitarea acestei actiuni este posibila atat la implinirea scadentei cat si, in anumite conditii, mai inainte de scadenta, in ambele ipostaze fiind insa supusa unor formalitati deosebite.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune cambiala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune cambiala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune cambiala. Definitiile termenilor despre Actiune cambiala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune cambiala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune cambiala.