Actiune civila in procesul penal

Definitie Actiune civila in procesul penal

Mijlocul legal prin care o persoana care a suferit o paguba ca urmare a infractiunii savarsite, solicita despagubiri (repararea pagubei). Actiunea civila are ca obiect tragerea la raspundere civila a inculpatului, precum si a partii responsabile civilmente.Actiunea civila poate fi alaturata actiunii penale in cadrul procesului penal, prin constituirea persoanei vatamate ca parte civila, situatie in care ea trebuie solutionata de instanta penala. Actiunea poate fi exercitata separat, caz in care judecata in fata instantei civile se suspenda pana la rezolvarea definitiva a cauzei penale (se aplica regula penalul tine in loc civilul). Vezi art.14 Cod Procedura Penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune civila in procesul penal? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune civila in procesul penal.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune civila in procesul penal. Definitiile termenilor despre Actiune civila in procesul penal cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune civila in procesul penal, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune civila in procesul penal.