Actiune civila

Definitie Actiune civila

Mijlocul legal cel mai important de protejare prin constrangere judiciara a drepturilor civile incalcate sau a intereselor ocrotite de lege.Actiunea civila reprezinta totodata si un instrument juridic eficient de aparare a legalitatii si ordinii de drept precum si de intarire a disciplinei sociale.Actiunile civile se clasifica:a) dupa scopul urmarit de reclamant, in:- actiuni in constituire de drepturi- actiuni in realizarea dreptului- actiuni in constatarea dreptuluib) dupa natura drepturilor ce se valorifica in justitie, in:- actiuni personale- actiuni reale- actiuni mixtec) dupa obiectul dreptului subiectiv protejat prin actiune, in:- actiuni mobiliare- actiuni imobiliare (posesorii sau petitorii, dupa cum este aparata doar posesia, sau insusi dreptul real principal asupra unui imobil)d) dupa calea procedurala aleasa de cel interesat pentru apararea judiciara a dreptului sau, in:- actiuni principale- actiuni accesorii- actiuni incidentale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune civila? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune civila.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune civila. Definitiile termenilor despre Actiune civila cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune civila, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune civila.