Actiune confesorie

Definitie Actiune confesorie

Acea actiune reala prin care reclamantul cere instantei de judecata sa stabileasca prin hotararea ce o va pronunta, ca el este titularul unui drept real dezmembramant al dreptului de proprietate (uzufruct, uz, abitatie, servitute sau superficie) asupra bunului altuia si sa-l oblige pe parat, care poate fi proprietarul sau o alta persoana, sa-I permita exercitarea lui deplina si netulburata. Este o actiune petitorie, deoarece pune in discutie existenta dreptului real al reclamantului. Spre deosebire de celelalte actiuni petitorii, ea este prescriptibila in termen de 30 de ani.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune confesorie? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune confesorie.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune confesorie. Definitiile termenilor despre Actiune confesorie cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune confesorie, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune confesorie.