Actiune de partaj succesoral

Definitie Actiune de partaj succesoral

Varietate a actiunii civile prin care oricare din mostenitorii unei persoane poate solicita instantei de judecata competente imparteala mostenirii atunci cand aceasta nu s-a putut face pe cale amiabila, ori daca imparteala mostenirii este obligatorie pe cale judecatoreacsa potrivit legii.Poate fi promovata de catre:- mostenitorii universali sau cu titlu universal- creditorii personali ai acestora- succesorii lor in drepturi- procuror, atunci cand un atare demers este justificat de interese generale.Nu poate fi intentata de catre donatari sau legatari cu titlu particular de bunuri viitoare.Are caracter imprescriptibil.Persoana care cere impatreala pe aceasta cale trebuie sa aiba capacitatea de a instraina.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune de partaj succesoral? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune de partaj succesoral.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune de partaj succesoral. Definitiile termenilor despre Actiune de partaj succesoral cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune de partaj succesoral, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune de partaj succesoral.