Actiune de stat

Definitie Actiune de stat

Varietate a actiunii civile servind ca mijloc procesual pentru stabilirea sau modificarea unui sau mai multor elemente ale starii civile a unei persoane.Prin obiectul lor aceste actiuni se leaga indisolubil de izvorul concret de stare sivila.Actiunile de stat sunt susceptibile de clasificare pe baza a doua criterii, care au in vedere obiectul sau finalitatea lor si respectiv persoanele indreptatite sa le promoveze.Astfel, in functie de obiectul sau finalitatea lor, actiunile de stat se pot grupa in doua categorii principale si anume:- actiuni in reclamatie de stat- actiuni in contestare de stat.Potrivit criteriului ce tine seama de persoanele indreptatite sa exercite actiunile de stare civila se disting trei feluri de asemenea actiuni:- actiuni care pot fi promovate de orice persoana intersata- actiuni susceptibile de a fi promovate numai de catre persoanele expres aratate de lege- actiuni ce pot fi exercitate in exclusivitate de catre titularul starii civile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Actiune de stat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Actiune de stat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Actiune de stat. Definitiile termenilor despre Actiune de stat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Actiune de stat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Actiune de stat.